Mancaruri cu carne

Boeuf Bourguignon

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 3h 
Alexandru postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Salata boeuf- reteta video"
 
Boeuf bourguignon este o mancare traditionala franceza. Boeuf bourguignon ca si alte feluri frantuzesti erau foarte populare la tara, erau considerate a fi mancarea taranului, dar cu timpul au ajuns in categoria haute cuisine.

ingrediente

   1
   250 kg pulpa de vita
   250 g costita (de preferinta neafumata
   doar tinuta la saramura)
   20 capatani de arpagic
   1 lingura de untura
   1 sticla de vin rosu (sec)
   2 linguri de faina
   o ramurica de cimbru
   o foaie de dafin
   sare
   piper
   nucsoara

mod de preparare

Boeuf bourguignon este o mancare traditionala franceza. Boeuf bourguignon ca si alte feluri frantuzesti erau foarte populare la tara, erau considerate a fi mancarea taranului, dar cu timpul au ajuns in categoria haute cuisine.




Cea mai raspandita reteta de boeuf bourguignon, mai ales in ultimii ani este cea a Juliei Child.




 




Intr-o cratita se prajeste la foc mic costita taiata in feliute si arpagicul curatat, fara a se aduga alt corp gras. Cind incep sa se rumeneasca, se scot cu spumiera. Se adauga untura. Cand se topeste, se pune carnea taiata in cuburi mari (3-4 cm) si se rumeneste la foc mic. Se presara cu faina, se amesteca pana incepe faina traga spre culoarea roscata. Se toarna vinul si se completeaza cu apa, atita doar cit sa acopere carnea. Se adauga sare si piper dupa gust si se rade un strop de nucsoara deasupra. Se adauga cimbrul si foaia de dafin. Se mareste focul la maxim, pina incepe sa clocoteasca. In acel moment se scade focul la minim, se adauga feliutele de costita, se acopera si se lasa sa fiarba incet 1h30. Se adauga arpagicul si se mai lasa 30 min.
Nota : Calitatea mancarii depinde de calitatea vinului, care trebuie sa fie sec, tare si nu prea parfumat.


Boeuf bourguignon se serveste cu paste, cartofi natur sau prajiti. In momentul servirii se poate presara cu patrunjel tocat fin.

Incearca si Tocanita de miel cu chenele (galuste)
Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf Bourguignon" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite