Retete de pasti

Carne de miel marinata cu cartofi

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 
laurapopescu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Dovlecei umpluti cu carne si verdeata (reteta video)"
 
Carnea de miel marinata cu cartofi la cuptor este o reteta absolut delicioasa cu carne de miel potrivita pentru masa traditionala de Paste.

ingrediente

   2,5 kg de carne de miel (pulpa)
   34 cartofi
   2 cepe mari, taiate
   ulei de masline
Pentru marinata:
   4 catei de usturoi
   1/2 lingurita chilli
   6 linguri ulei de masline
   100 ml vin alb
   3 linguri paprika
   1 lingura rozmarin
   1 lingura cimbru
   sare dupa gust
   piper negru dupa gust

mod de preparare

Fiindca de pe masa de Paste nu poate lipsi friptura de miel, m-am gandit sa va prezint unul dintre cele mai bune moduri de a gati carnea de miel. Dupa aceasta reteta, friptura de miel iese suculenta, la fel ca atunci cand este gatita la ceaun, iar marinata preparata din ierburi aromatice, usturoi si putin vin alb, face ca mirosul specific carnii de miel sa dispara, iar gustul sa fie unul deosebit. Carnea se tine in marinata pentru cateva ore, dar pentru a fi sigur ca aceasta capata aroma dorita, se tine peste noapte.
Am ales ca langa friptura, in tava de copt, sa adauga si cateva cubulete de cartofi. Dupa preferinte puteti adauga broccoli sau orice alte legume. Daca faceti acest preparat in sezonul de vara, puteti folosi cartofi noi.


Se amesteca impreuna toate ingredientele pentru marinata pana se formeaza o pasta.

Se spala carnea de miel in mai multe ape, se pune intr-un vas, se raspandeste sosul de marinata si se acopera cu o folie de plastic.

Se da la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
A doua zi scoateti de la frigider si lasati pentru o ora, pana ajunge la temperatura camerei.

Incalziti cuptorul la 220º C. Se taie ceapa rondele si se pune pe baza unei tavi. Peste aceasta se aseaza carnea de miel si se toarna ulei de masline cat sa acopere baza la tava. Se acopera cu o folie si se da la cuptor timp de 15 minute, apoi se scade temperatura la 190º C si se mai lasa circa o ora.

Intre timp, curatati cartofii de coaja, ii spalati si ii taiati cubulete, apoi ii asezati in tava, alaturi de carnea de miel.
Condimentati cu sare si piper. Daca este nevoie mai puteti adauga cateva linguri de ulei si apa.

Vezi aici un alt mod de a prepara carnea de miel.


Serveste friptura de miel marinata cu cartofi calda pe masa de Paste.

Incearca si Drob ca la balteni
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de miel marinata cu cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite