Caserola cu vinete si tocatura

Vanata se taie felii pe lungime (fara a curata coaja), cam de 5 mm grosime. Se sareaza pe ambele parti si se pune la scurs cam 30 min. Ceapa uscata s

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Caserola cu vinete si tocatura

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de vita
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 ardei gras verde
  • taiat cubulete
  • 1 cutie suc de rosii (am folosit pasta de rosii)
  • 1 vanata mai mare
  • 125 g mozzarella taiata felii
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 2 oua si 2 catei de usturoi
  • 2 fire de ceapa verde

Mod de preparare

Vanata se taie felii pe lungime (fara a curata coaja), cam de 5 mm grosime. Se sareaza pe ambele parti si se pune la scurs cam 30 min.

Ceapa uscata si ceapa verde se taie marunt si se pune la calit intr-o lingura de ulei, apoi se adauga si ardeiul gras taiat cubulete.

Se adauga carnea la prajit, se ametesteca din cand in cand. Intre timp se adauga si sare, piper, oregano, busuioc si se lasa pana ce carnea este bine fiarta.

Spre sfarsit se adauga pasta de rosii, se mai lasa sa mai fiarba putin,apoi se ia de pe foc. Eu am adaugat si niste patrunjel verde tocat, 2 catei de usturoi rasi si cand s-a mai racit putin 2 oua batute bine, cu toate ca in reteta nu erau.

Vinetele se scurg, se clatesc putin cu apa rece, apoi se tamponeaza cu un servetel de hartie si se aranjeaza astfel incat sa imbrace fundul si peretii unui vas rotund care va merge la cuptor.

Apoi se toarna compozitia de carne (ar fi bine ca inainte sa adaugati ouale sa mai scurgeti putin din sosul carnii, pentru ca eu nu am facut asta si a trebuit sa tin vasul mai mult la cuptor ca sa se intareasca umplutura de carne).

Cu 10 min inainte de finalul coacerii se scoate vasul din cuptor si se aseaza un strat de mozzarella taiata feliute, apoi se da din nou la cuptor.

Se rastoarna pe platoul de servit si se decoreaza dupa preferinta.
Eu am servit-o alaturi cu orez fiert in care am adaugat si putina mazare si porumb.

Pofta buna!

Reteta Caserola cu vinete si tocatura a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro

Alte retete cu vinete gasiti aici:

Vinete cu chiftelute (piftelute),

Musaca de vinete cu carne de pui ,

Vinete umplute cu carne

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Chiftele de ton cu sos de iaurt
Bucataras.RO

Chiftele de ton cu sos de iaurt

Este prima data cand fac chiftele din peste , dar cu siguranta le voi repeta pentru ca mi-au placut tare mult.

Chiftele de ton cu sos de iaurt
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!