Pentru chiftelute cu tarhon si sos de smantana ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou si se rad fin.
Pentru chiftelute cu tarhon si sos de smantana ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou si se rad fin. Cand se foloseste paine, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Carnea se spala, se taie bucati, se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Oul se spala sub jet de apa rece. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Tarhonul se spala, se opareste in apa clocotita cu sare si otet, se taie marunt. Faina se cerne. Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu cartofii rasi fin sau paine, ou, jumatate din patrunjel, sare si piper. Se omogenizeaza compozitia si se formeaza chiftelute de forma rotunda, aplatizata, folosind faina. Se pun in tava unsa cu ulei sau untura si se introduc la cuptor. Cand sunt gata, se adauga smantana si se mai fierb inca 5 minute. La sfarsit, se adauga tarhonul.
Chiftelutele cu tarhon si sos de smantana se servesc calde, cu patrunjel verde deasupra.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePentru azi n-am avut alta inspiratie,asta m-a lovit,asta am prestat....
Ciolan afumat cu fasole verdePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii