Se toaca marunt usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, iar usturoiul verde se taie bucatele. Se taie feliile de ciolan/sunculita in bucati mai mici. Se
Se toaca marunt usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, iar usturoiul verde se taie bucatele. Se taie feliile de ciolan/sunculita in bucati mai mici.
Se toarna putin ulei intr-o tigaie si se calesc 5-7 minute feliile de afumatura impreuna cu legumele, mestecand incontinuu. Ideea e ca afumatura sa se rumeneasca putin (fara sa se topeasca insa grasimea), iar legumele sa se caleasca o idee si sa dea gust carnii.
Dupa ce toate cele s-au calit, se aseaza intr-un bol mai adanc si se stropesc cu sos de soia ( Eu le stropesc cu un "sos de sos" de soia, amestecand intr-o ceasca sos de soia (cel pe care il am eu mi se pare prea concentrat) cu putina apa, putin vin alb si un strop de otet.)
Se serveste rece
Pofta buna!
Reteta Ciolan afumat cu sos de soia a fost propusa de Alina_Blue pe forum culinar.ro
Alte retete chinezesti gasiti aici:
Fried rice (orez prajit),
Porc cu alune si stafide,
Salata asiatica
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryDaca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezeaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii