Ciolan afumat cu sos de soia (chinezesc)

Se toaca marunt usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, iar usturoiul verde se taie bucatele. Se taie feliile de ciolan/sunculita in bucati mai mici. Se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ciolan afumat cu sos de soia (chinezesc)

Ingrediente

  • 500 gr ciolan afumat fiert feliat (sau o sunculita de porc afumata cu un pic de grasime)
  • 6-8 catei de usturoi
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • o lingurita de ardei iute tocat
  • o bucata de ghimbir
  • sos de soia (cam o jumatate de ceasca)

Mod de preparare

Se toaca marunt usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, iar usturoiul verde se taie bucatele. Se taie feliile de ciolan/sunculita in bucati mai mici.

Se toarna putin ulei intr-o tigaie si se calesc 5-7 minute feliile de afumatura impreuna cu legumele, mestecand incontinuu. Ideea e ca afumatura sa se rumeneasca putin (fara sa se topeasca insa grasimea), iar legumele sa se caleasca o idee si sa dea gust carnii.

Dupa ce toate cele s-au calit, se aseaza intr-un bol mai adanc si se stropesc cu sos de soia ( Eu le stropesc cu un "sos de sos" de soia, amestecand intr-o ceasca sos de soia (cel pe care il am eu mi se pare prea concentrat) cu putina apa, putin vin alb si un strop de otet.)


Se serveste rece

Pofta buna!

Reteta Ciolan afumat cu sos de soia a fost propusa de Alina_Blue pe forum culinar.ro

Alte retete chinezesti gasiti aici:

Fried rice (orez prajit),

Porc cu alune si stafide,

Salata asiatica

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci