Ciolan afumat cu sos de soia (chinezesc)

Se toaca marunt usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, iar usturoiul verde se taie bucatele. Se taie feliile de ciolan/sunculita in bucati mai mici. Se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ciolan afumat cu sos de soia (chinezesc)

Ingrediente

  • 500 gr ciolan afumat fiert feliat (sau o sunculita de porc afumata cu un pic de grasime)
  • 6-8 catei de usturoi
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • o lingurita de ardei iute tocat
  • o bucata de ghimbir
  • sos de soia (cam o jumatate de ceasca)

Mod de preparare

Se toaca marunt usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, iar usturoiul verde se taie bucatele. Se taie feliile de ciolan/sunculita in bucati mai mici.

Se toarna putin ulei intr-o tigaie si se calesc 5-7 minute feliile de afumatura impreuna cu legumele, mestecand incontinuu. Ideea e ca afumatura sa se rumeneasca putin (fara sa se topeasca insa grasimea), iar legumele sa se caleasca o idee si sa dea gust carnii.

Dupa ce toate cele s-au calit, se aseaza intr-un bol mai adanc si se stropesc cu sos de soia ( Eu le stropesc cu un "sos de sos" de soia, amestecand intr-o ceasca sos de soia (cel pe care il am eu mi se pare prea concentrat) cu putina apa, putin vin alb si un strop de otet.)


Se serveste rece

Pofta buna!

Reteta Ciolan afumat cu sos de soia a fost propusa de Alina_Blue pe forum culinar.ro

Alte retete chinezesti gasiti aici:

Fried rice (orez prajit),

Porc cu alune si stafide,

Salata asiatica

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Biscuiti cu chipsuri de ciocolata
Bucataras.RO

Biscuiti cu chipsuri de ciocolata

Se fac foarte repede si sunt foarte buni.

Biscuiti cu chipsuri de ciocolata
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola