a) Preparare carne: 1. Curatam ciolanul, il saram si piperam bine. 2. Punem in ceaun (cratita) untul, usturoiul. Prajim ciolanul pe ambele parti. 3. C
Preparare carne: 1. Curatam ciolanul, il saram si piperam bine. Punem in ceaun (cratita) untul, usturoiul. Prajim ciolanul pe ambele parti. Cand e rumenit pe amble parti, punem zeama de carne (cuburi plus apa) si berea. Punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic (daca e nevoie, mai picurati apa, la mine nu a fost) in jur de 2 ore. Cind intra furculita usor in el, punem in alt vas si bagam la cuptor pentru rumenire (impreuna cu sosul).
b) Preparare garnitura:
Toate dupa gust. Otetul si mustarul cite putin, doar de aroma (nu mai mult de 1 lingura rasa la 1 kg de cartofi). Intr-o tava de aragaz unsa cu ulei de masline punem cartofii dati cu sare si piper si usturoiul si dam la cuptor vreo juma de ora la 200 grade. Dupa jumatate de ora scoatem tava si extragem usturoiul. Il decojim si il amestecam in blender impreuna cu patrunjelul, ulei de masline (o lingura, doua), mustar si otetul. Punem in tava peste cartofi si ii amestecam bine cu mina, lingura... si dam din nou la cuptor pentru rumenire. Reteta propusa de Shumaila.
Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii