Ciulama simpla de vitel

Pentru ciulamaua de vitel se taie carnea in bucatele potrivite. Se pune la fiert cu un litru de apa rece si sare. Carnea trebuie sa fie acoperita cu apa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne
  • 1 l apa
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 patrunjel
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • sare.

Mod de preparare

Pentru ciulamaua de vitel se taie carnea in bucatele potrivite. Se pune la fiert cu un litru de apa rece si sare. Carnea trebuie sa fie acoperita cu apa. Cand da in clocot, se ia spuma de 2 — 3 ori. Se adauga un morcov, o ceapa si o radacina de patrunjel. Se lasa sa fiarba incet. Cratita se tine pe trei sferturi acoperita.
Separat, intr-o cratita, se prajeste, fara sa se rumeneasca, o lingura de faina cu o lingura buna de unt. Se stinge cu zeama in care a fiert camea. Se lasa sa dea cateva clocote. Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana si fara nici un cocolos. Se toarna sosul peste came, dupa ce s-a scos zarzavatul, se tine fierbinte pe foc, fara sa fiarba.
Daca ciulamaua de vitel nu este servita imediat, se tine cratita in apa fierbinte, iar deasupra se pun cateva bucatele de unt proaspat, ca sa nu se formeze pielita. Dupa gust, se pot adauga in ciulama si ciuperci taiate si inabusite in unt. Mancarea devine mai gustoasa.


Ciulamaua de vitel se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori