Mancaruri cu carne

Reteta Ciulama simpla de vitel

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru ciulamaua de vitel se taie carnea in bucatele potrivite. Se pune la fiert cu un litru de apa rece si sare. Carnea trebuie sa fie acoperita cu apa.

ingrediente

   1 kg carne
   1 l apa
   1 morcov
   1 ceapa
   1 patrunjel
   1 lingura unt
   1 lingura faina
   sare.

mod de preparare

Pentru ciulamaua de vitel se taie carnea in bucatele potrivite. Se pune la fiert cu un litru de apa rece si sare. Carnea trebuie sa fie acoperita cu apa. Cand da in clocot, se ia spuma de 2 — 3 ori. Se adauga un morcov, o ceapa si o radacina de patrunjel. Se lasa sa fiarba incet. Cratita se tine pe trei sferturi acoperita.
Separat, intr-o cratita, se prajeste, fara sa se rumeneasca, o lingura de faina cu o lingura buna de unt. Se stinge cu zeama in care a fiert camea. Se lasa sa dea cateva clocote. Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana si fara nici un cocolos. Se toarna sosul peste came, dupa ce s-a scos zarzavatul, se tine fierbinte pe foc, fara sa fiarba.
Daca ciulamaua de vitel nu este servita imediat, se tine cratita in apa fierbinte, iar deasupra se pun cateva bucatele de unt proaspat, ca sa nu se formeze pielita. Dupa gust, se pot adauga in ciulama si ciuperci taiate si inabusite in unt. Mancarea devine mai gustoasa.


Ciulamaua de vitel se serveste calda.

Incearca si Rasol cu sos de hrean
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama simpla de vitel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.