Coasta delicioasa de porc umpluta cu mere

Pentru coasta delicioasa de porc umpluta cu mere se alege o coasta mai mult lunga decit lata, se taie la mijloc ca sa formeze o punga, lasind o margine de 2 cm imprejur.

Complexitate
redusa
Coasta delicioasa de porc umpluta cu mere

Ingrediente

  • 750 g coasta proaspata
  • 1/2 kg mere
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 3-4 boabe ienibahar
  • 1/2 pahar vin
  • 1 lingurita faina

Mod de preparare

Pentru coasta delicioasa de porc umpluta cu mere se alege o coasta mai mult lunga decit lata, se taie la mijloc ca sa formeze o punga, lasind o margine de 2 cm imprejur. Se freaca cu sare, piper, cimbru si boabe de ienibahar pisate. Se umple punga cu merele curatate de coaja si seminte, taiate in cuburi. Se coase punga sau se leaga cu ata si se asaza coasta in tava cu 1/2 ceasca apa fierbinte. Se acopera cu un capac si se fierbe la foc moale cam 1/2 ora. Se intoarce coasta, se adauga inca 1/2 ceasca cu apa fierbinte si se lasa sa fiarba iar 1/2 ora. Se scoate capacul si se da la cuptor sa se rumeneasca. Cand este gata se scoate friptura iar in sosul ramas se adauga alte cubulete de mere, faina care se stinge cu vin. Dupa 2 -3 clocote se strecoara. Dupa ce s-a racit friptura se scoate ata, se asaza pe o farfurie, iar deasupra se toarna sosul.


Coasta de porc umpluta cu mere se serveste alaturi de garnitura preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci