Coaste de porc fierte in bere - Reteta video

Sunt sigur c-ai mancat de-atatea ori niste coaste de porc pregatite perfect, care te-au dat pe spate pur si simplu. Ei bine, astazi te invat sa-ti pregatesti un astfel de preparat.

Portii
6
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
270 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,5 kg coaste de porc
  • 3,5 l de bere
  • 5 foi de dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • 300 ml sos de sweet chilli
  • 5 linguri de soia calitativ
  • 1 lingura de miere

Mod de preparare

Lasa coastele la marinat in bere circa 24-48 de ore sau, daca nu ai timp, pune-le la fiert in bere, impreuna cu foile de dafin si piperul boabe. Lasa carnea sa fiarba la foc potrivit 2,5 - 3 ore.

Asaza coastele intr-o tava de cuptor, impreuna cu 300 ml din berea in care a fiert;

Intre timp amesteca sos de sweet chilli cu soia si miere.

Unge generos coastele cu acest sos si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 150 -160 de grade.

Deschideti cuptorul la fiecare 20 de minute si ungeti din nou coastele cu acest sos.

De indata ce s-au rumenit pe-o parte, intoarceti-le si ungeti-le din nou. Repetati acest proces pana cand coastele sunt rumenite pe ambele parti si sunt extrem de fragede.

Scoatem coastele din cuptor si le asezam pe un tocator.

Merg de minune cu niste cartofi copti, cartofi la cuptor cu rozmarin sau prajiti sau chiar o salata coleslaw.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc