Cotletul de miel in crusta de ierburi este o mancare cu miel delicioasa si aspectuoasa. Carnea de miel este atat de frageda incat se topeste in gura.
Aceasta reteta imi aminteste de un schimb de experienta petrecut acum cativa ani, in Franta. Atunci am gustat pentru prima data un cotlet de miel gatit mediu, putin in sange si a fost fabulos!
Curatam cotletul de miel de grasimea in exces si curatam oasele de carne.
Il condimentam cu sare, piper si il prajim intr-o tigaie foarte incinsa cu ulei pe toate partile cam 3 minute. Intre timp punem feliile de paine in blender, apoi verdeata (patrunjel, busuioc, chives) si apoi cascavalul pana se maruntesc toate.
Incingem cuptorul la 170C.
Dupa ce am prajit cotletul il ungem cu o pensula cu mustar, apoi il dam prin ierburi. Il punem intr-o tava la cuptor 10-15 minute (depinde de cat e de mare si de cat de roz va place). Pentru ca noua ne place doar putin roz si nu sa se zbata in farfurie, l-am tinut 15 minute.
Spalam si tocam sfecla de mangold si taiem baconul juliene, la fel si ceapa. Calim ceapa cu baconul, apoi adaugam frunzele de mangold, sare si piper si putina supa de carne. Lasam cam 10 minute la sotat.
Dupa ce scoatem mielul din cuptor il lasam sa se odihneasca 5-10 minute si il servim cald. Enjoy!
Cotletul de miel in crusta de ierburi se serveste cald.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii