Cotlet de Miel in Crusta de Ierburi

Cotletul de miel in crusta de ierburi este o mancare cu miel delicioasa si aspectuoasa. Carnea de miel este atat de frageda incat se topeste in gura.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
ridicata
Cotlet de Miel in Crusta de Ierburi

Ingrediente

  • 1 cotlet de miel
  • 2 felii de paine uscata
  • 2 linguri emmentaler razuit
  • 1 legatura de frunze de patrunjel
  • 1/2 legatura de frunze busuioc
  • cateva fire de chives
  • 1 lingura mustar
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 400 g sfecla de mangold
  • 1 ceapa
  • 50 g bacon
  • 1 canita supa de pui

Mod de preparare

Aceasta reteta imi aminteste de un schimb de experienta petrecut acum cativa ani, in Franta. Atunci am gustat pentru prima data un cotlet de miel gatit mediu, putin in sange si a fost fabulos!

Curatam cotletul de miel de grasimea in exces si curatam oasele de carne.

Il condimentam cu sare, piper si il prajim intr-o tigaie foarte incinsa cu ulei pe toate partile cam 3 minute. Intre timp punem feliile de paine in blender, apoi verdeata (patrunjel, busuioc, chives) si apoi cascavalul pana se maruntesc toate.

Incingem cuptorul la 170C.
Dupa ce am prajit cotletul il ungem cu o pensula cu mustar, apoi il dam prin ierburi. Il punem intr-o tava la cuptor 10-15 minute (depinde de cat e de mare si de cat de roz va place). Pentru ca noua ne place doar putin roz si nu sa se zbata in farfurie, l-am tinut 15 minute.

Spalam si tocam sfecla de mangold si taiem baconul juliene, la fel si ceapa. Calim ceapa cu baconul, apoi adaugam frunzele de mangold, sare si piper si putina supa de carne. Lasam cam 10 minute la sotat.

Dupa ce scoatem mielul din cuptor il lasam sa se odihneasca 5-10 minute si il servim cald. Enjoy!


Cotletul de miel in crusta de ierburi se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Bucataras.RO

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...

Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise