Cotlete mediteraneene

1. Curatati carnea de pielite si tendoane, spalati-o, scurgeti-o si stergeti-o de apa. 2. Presarati-o cu sare si piper, apoi ungeti-o cu miere 3. Pune

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2 bucati intregi cotlete cu os
  • 2 leg. ceapa verde
  • 150 g fistic
  • 250 ml vin alb sec
  • 1 lamaie
  • 2 linguri miere
  • 2 foi de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Curatati carnea de pielite si tendoane, spalati-o, scurgeti-o si stergeti-o de apa.

2. Presarati-o cu sare si piper, apoi ungeti-o cu miere

3. Puneti cotletele intr-o tava si coaceti-le in cuptor, la foc potrivit, impreuna cu vinul si foile de dafin, pana cand carnea este bine patrunsa si frumos rumenita.

4. Tocati marunt ceapa curatata si spalata, dupa care amestecati-o intr-un castron cu fisticul sfaramat.

5. Adaugati coaja de lamaie, data pe razatoarea mica, usturoiul zdrobit si zeama de lamanie stoarsa.

6. Amestecati bine si presarati peste carnea rumenita.

7. Puneti din nou tava in cuptorul incins si mai lasati 5 minute la foc iute.
Serviti cotletele calde cu garnitura de fasole verde si mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori