Mancaruri cu carne

Reteta Creieras

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
monyk postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se spala bine creierul si se imparte in bucatele. Se taie cepele felii subtiri si se calesc la foc potrivit cu uleiul. Cand se auresc, se adauga sarea

ingrediente

   1/2 kg creier
   2 cepe mari
   3 linguri ulei dafin
   1 felie lamaie
   2 linguri bulion
   1 lingura vin alb
   piper alb
   boia dulce
   sare
   oregano

mod de preparare

Se spala bine creierul si se imparte in bucatele. Se taie cepele felii subtiri si se calesc la foc potrivit cu uleiul. Cand se auresc, se adauga sarea si boiaua dulce. Se pun apoi creierasii si se da focul mai mic. Peste 5-6 minute se poate amesteca, cu atentie sa nu se zdrobeasca.
Cand sunt aproape gata, se adauga bucatele de lamaie, cu coaja cu tot, vinul, bulionul si foia de dafin. La sfarsit se pune putin oregano si piper.

Se serveste cu muraturi, la micul dejun - pentru cine-l prefera mai exotic - sau la masa de pranz.
Incearca si Ficat de gasca simplu
Daca ti-a placut reteta noastra "Creieras" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.