Curcan intreg la cuptor, fezandat in saramura

a) Preparare: 1. Se foloseste un recipient care sa fie inalt, asa incat saramura sa acopere curcanul. Se lasa cu o seara inainte de preparare. 2. Se a

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Curcan intreg la cuptor, fezandat in saramura

Ingrediente

  • Ingrediente pentru saramura:
  • apa (cat sa acopere curcanul)
  • 250g sare grunjoasa
  • patrunjel tocat(1/2 legatura)
  • piper boabe
  • cimbru uscat 2 linguri pline
  • salvie proaspata
  • cateva foi de dafin
  • 200ml vin alb sec sau demisec
  • 1/4 ceapa
  • 1 curcan de aproximativ 5kg
  • Umplutura:
  • 1 ceapa mare taiata in sferturi
  • ardei gras rosu taiat cuburi
  • frunze de telina
  • cateva fire de patrunjel
  • salvie si o foaie de dafin

Mod de preparare

a) Preparare:

1. Se foloseste un recipient care sa fie inalt, asa incat saramura sa acopere curcanul. Se lasa cu o seara inainte de preparare.

2. Se aseaza ingredientele de mai sus in curcan.

3. Se freaca 3/4 dintr-un pachet de unt cu salvie uscata, cimbru, maghiran si piper.

4. Se desface pielea de pe piept, partial pulpe si se pune pe dedesubt untul frecat cu verdeturi.

5. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 220 grade, timp de 15 minute.

6. Se pune curcanul cu pieptul in jos pentru pastrarea sucului ce se va scurge.

7. Se unge tot curcanul cu putin unt ; se presara condimente pe deasupra .

8. Se coace 30-40 minute in functie de marimea curcanului.

9. Se intoarce cu pieptul in sus si se coboara temperatura la 165 grade.

10. Se stropeste cu sos din tava din 15 in 15 minute si se mai lasa minim o ora.

11. Friptura este gata cand temperatura interioara ajunge la 75 grade sau cand intepat cu o tepusa de frigarui, iese un suc transparent, nu roz. In general se lasa cam 2-2,5 ore, in total, la cuptor.

Reteta propusa de Guguluff.
Se serveste cu orice garnitura doriti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de usturoi
3
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Napolitane cu cacoa si menta
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Supa de rosii cu ardei copt si galuste
5
Supe de legume

Supa de rosii cu ardei copt si galuste

RETETE DIETETICE

Supa de rosii cu ardei copt si galuste
Parteneri
Anghilă cu roșii
Bucataras.RO

Anghilă cu roșii

Avam poftă de un pește mai deosebit. Și am probat acest țipar de mare ;) Vreau să spun că e gustos, are textura...

Anghilă cu roșii
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!