Escalop cu ciuperci

Carnea se bate un pic, se condimenteaza cu sare, piper apoi se da usor prin faina; se pune la prajit in unt (eu folosesc unt+ulei); se lasa la rumenit

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Escalop cu ciuperci

Ingrediente

  • cotlet porc
  • ciuperci
  • ceapa
  • rosii (am folosit rosii in suc propiu)
  • patrunjel
  • unt
  • ulei
  • patrunjel
  • putina faina
  • un pic de vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea se bate un pic, se condimenteaza cu sare, piper apoi se da usor prin faina; se pune la prajit in unt (eu folosesc unt+ulei); se lasa la rumenit.

Se scot bucatile prajite pe ambele parti pe o tava care merge la cuptor.

Ceapa se toaca, cipercile se taie si ele si se inabuse in untul si sucurile ramase de la carne (eu a trebuit sa pun o bucata noua de unt, cel in care se prajise carnea se arsese un pic, riscam sa iasa totul amar).

Cand zeama lasata de ciuperci se evapora, se pune un pic de vin alb, se lasa sa se evapore si el

Se taie rosiile si cu tot cu suc se pun peste ciuperci, se lasa cateva minute la foc apoi se potriveste sosul cu sare si piper.

Se toarna sosul peste bucatile de carne asezate in tava si se da totul la cuptor pentru 10 min.


Pofta buna!

Reteta Escalop cu ciuperci a fost propusa de oanaC pe forum culinar.ro

Alte retete cu cotlet de porc gasiti aici:

File de porc cu sos de piper,

Cotlet de porc cu sos de piersici,

Cotlete de porc in sos cremos cu mustar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc