Ficatei cu ceapa, vin si marar

Taiem ceapa rondele mai grosolane, pe care le prajim usor in ceva ulei.Cand ceapa devine putin transparenta, adaugam ficateii, si amestecam bine. Dupa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Ficatei cu ceapa, vin si marar

Ingrediente

  • 500 g ficatei de pui
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura mica marar
  • 100-150 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Taiem ceapa rondele mai grosolane, pe care le prajim usor in ceva ulei.Cand ceapa devine putin transparenta, adaugam ficateii, si amestecam bine. Dupa 3-4 minute la foc iute, ficateii isi vor schimba culoarea.

Adaugam mararul, amestecam mai departe la foc iute aproximativ 5-6 minute, dupa care adaugam si vinul.

Continuam sa amestecam la foc iute, pana vinul se evapora(5-6 minute).Abia acum condimentam cu sare si piper.

Mai invartim 1-2 minute.

Pot fi serviti cu mamaliguta.

(Nu condimentati/sarati decit 1-2 minute inaite de a fi gata si nu il lasati pe foc mai mult de 20 de minute, altfel veti servi un ficat tare si sec).
Reteta Ficatei cu ceapa, vin si marar a fost propusa de MAYA

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci