Frigarui de pui

Pentru inceput marinam puiul in amestec de iaurt, ulei de masline, ardei iute uscat si amestec pentru tandoori. Daca nu aveti un astfel de amestec de

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Frigarui de pui

Ingrediente

  • 500g piept de pui
  • 200 g iaurt
  • 2 vinete
  • 100 g maioneza
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 3 rosii
  • ulei de masline
  • frunze de menta
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • foi de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru inceput marinam puiul in amestec de iaurt, ulei de masline, ardei iute uscat si amestec pentru tandoori. Daca nu aveti un astfel de amestec de condimente folositi combinatia care va place mai mult pentru pui la gratar. Pentru sos avem nevoie de o rosie decojita si taiata, o foaie de dafin, ceapa, usturoi si ardei gras, care se vor cali. Dupa ce s-au calit se mai adauga un ardei iute si menta, sare, piper si apoi se lasa sa se raceasca. Tot pentru sos ne mai trebuie niste vinete (lasate cu sare la scurs) care se vor face la gratar sau la grill. In acest timp se introduc tepusele in carnea marinata, dupa care se aseaza pe gratarul incins. Cat timp sunt gata frigaruile definitivam sosul: amestecam legumele calite si ardeiul crud cu menta cu iaurt (doua parti), smantana (o parte) si maioneza (1/2 de parte), plus sare si piper dupa chef. Adaugam si vinetele si lasam la rece totul.


La final combinam frigaruile fierbinti cu sosul rece si putin orez, ca merge de minune.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci