Friptura de miel glasata

Se alege carne macra, se spala foarte bine, apoi se impaneaza cu fisii de costita, felii de morcovi, de telina. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 kg. carne macra
  • 4 linguri unt netopit
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 buc. ceapa
  • 1 buc. morcov
  • 200 gr. costita afumata
  • cimbru
  • 1 pahar de vin
  • 1 pahar de supa
  • 1 buc. telina mica

Mod de preparare

Se alege carne macra, se spala foarte bine, apoi se impaneaza cu fisii de costita, felii de morcovi, de telina. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se ruleaza bucata de carne astfel pregatita, se leaga strins cu ata din bumbac alb si inainte de a se pune friptura in tava cuptorului, se pudreaza carnea cu boia, cimbru si se unge cu grasime. In tava se adauga supa de carne, sare si citeva boabe de piper. Se acopera tava si se da focul potrivit de iute. Cind friptura s-a rumenit, se intoarce pe toate fetele, apoi, odata racita, se dezleaga ata si se taie in felii groase.
Se serveste cu garnitura de legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc