Retete de pasti

Reteta Friptura de miel la tava

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Sos de visine pentru friptura (Reteta Video)"
 
Friptura de miel la tava este delicioasa, o mancare cu miel potrivita pentru masa de Pasti. Se prepara usor si poate fi servita cu sos.

ingrediente

   carne de miel
   lapte
   piper
   rozmarin
   delicat
   3 morcovi
Marinata pentru miel:
   2 pahare de vin alb
   muult usturioi pisat
   o lingura de mustar
   ceapa taiata rondele
   crengute de rozmarin
   o lamaie stoarsa
   ulei de masline

mod de preparare

Se spala bine carnea de miel apoi se opareste cu lapte (pentru a deveni mai frageda si pentru a-i indeparta mirosul specific ).

Se face o marinata din ingredientele corespunzatoare.

Se pune carnea in frigider (se lasa o noapte la macerat), data prin marinata de mai sus - din cand in cand se mai intoarce carnea ca sa se marineze pe ambele parti.

Dimineata se condimentateaza cu piper, delicat, si se pune in tava asa cu marinata peste ea plus crengute de rozmarin. Morcovii se curata se taie in 3 si se adauga si ei in tava. Se rumenesc bine la foc incins, apoi se lasa in cuptor mediu pt. o ora si jumatate.


Pofta buna! Reteta Friptura de miel la tava a fost propusa de carmita pe forum culinar.ro

Incearca si Drob de spanac
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la tava" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.