Pentru a prepara aceasta reteta de gnocchi cu sos sunt necesare urmatoarele ingrediente: sunca, cartofi, faina, ou, ceapa, costita, ulei, mazare, piper alb, smantana, boia dulce.
Se curata cartofii de coaja, se trec prin razatoare apoi se amesteca cu faina, oul si sarea. Aluatul se framanta. Din acest aluat se formeaza suluri din care se taie bucati mici si fiecare bucata se preseaza cu furculita muiata in apa rece. Se ia gnocchi si se pune in apa rece cu sare. Cand se ridica la suprafata apei inseamna ca s-au fiert.
Ceapa se taie cat mai marunt, iar costita se taie fasii care se pun impreuna la prajit in ulei. Se caleste ceapa, se adauga sunca si costita si se lasa la rumenit. Apoi se adauga smantana si mazarea congelata. Se lasa pe foc pana ce sosul se ingroasa.
Se pune, dupa gust, sare, piper si boia dulce si se serveste alaturi de galustele de cartofi, totul presarat cu boia si patrunjel taiat marunt.
Poate fi servita imediat.
Alte retete recomandate:
Ciuperci la cuptor
Miel la cuptor
Drob de pui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii