Mancaruri cu carne

Reteta Gulas de vitel

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 5h 
simona72 postat de
Postat pe: 10-02-2019
Adaugă în cartea de bucate
Un gulas facut de mine trebuie sa contina in mod evindent: carnea de vitel, chiar daca nu am suficienta si vreau sa fac o cantitate mai mare de gulas, mai adaug carne de porc, dar este neaparat sa contina si carne de vitel; apoi, ca si condimente sunt nelipsite boiaua si chimenul; si nu in ultimul rand vinul rosu. Puteti sa optati sa faceti galuste de faina sau sa adaugati cartofi. Eu am optat sa servesc gulasul cu o budinca din paine.

ingrediente

6 portii

Pentru gulas:
   500 gr carne de vitel (pulpa am avut eu)
   200-300 gr pulpa de porc
   2 cepe rosii
   3-4 graunti de usturoi
   2 linguri ulei
   1 lingura unt
   1 ardei capia
   2 morcovi
   2 tije apio
   3-4 rosii carnoase
   Sare si piper proaspat rasnit
   1 lingurita seminte de chimen
   boia dulce si boia afumata
   1 lingurita cimbru uscat
   Frunze proaspete de patrunjel si de telina
   1 lingura plina de pasta de tomatesi pasta de gogosari
   500 ml vin rosu si 200-300 ml apa
Pentru budinca de paine/cornuri:
   Paine sau cornuri simple
   veche de 2-3 zile
   2 oua
   250-300 ml lapte
   Sare dupa gust
   unt pentru uns vasul
   Pentru servit: ardei iute
   smantana(optional)

mod de preparare

Intr-o tigaie incapatoare se pune la incins uleiul si untul. Se toaca ceapa marunt si se caleste pana devine sticloasa. Peste ceapa calita se pun mirodeniile, respectiv: piperul proaspat rasnit, chimenul si boiaua. Se lasa pe foc 2-3 minute, pana condimentele isi lasa aromele.Ulterior se adauga usturoiul taiat marunt si ardeiul capia taiat feliute. Se caleste totul inca 2-3 minute.
In vasul Croock Pot-ului se pune carnea spalata si taiata cuburi. Se adauga prajeala si restul ingredientelor. Adica: morcovul taiat cubulete, tijele de apio taiate feliute, rosiile taite cuburi, frunzele de patrunjel si de telina taiate marunt, sare si cimbru uscat, vinul(eu l-am incalzit in tigaia in care am facut prajeala), apa, pasta de gogosari si de tomate. Sper ca le-am enumerat pe toate… Se amesteca toate ingredientele cu o lingura de lemn pentru omogenizare. Se pune capacul, se seteaza pe functia high si timpul de 5 ore. Se poate pune aparatul sa mearga peste noapte, iar dimineata doar sa mai adaugati sare dupa gust…
Pentru budinca de paine: se unge cu unt un vas termorezistent. Se taie painea/cornurile in cubulete si se pun in vasul uns cu unt. Intr-un bol se bat oule cu o furculita. Se adauga laptele si un praf de sare. Se adauga amestecul de lapte cu ou peste paine. Cu o lingura sau chiar cu degetele, apasati usor painea sa fie imbibata cu lichid. Mie personal imi place sa nu musteasca totul in lapte cu ou. Partea de deasupra imi place sa fie mai crocanta, motiv pentru care nu umplu vasul cu lichid… Se poate pune deasupra parmezan, branza chedar, brie sau o alta branza topitoare. Se da vasul la cuptorul incins la 170 grade pentru 20-30 minute, pana painea este aurie si lichidul este absorbit.
Se serveste o portie de budinca de paine cu o portie de gulas, smantana si ardei iute. Sa va fie de folos!!!
Incearca si Miel cu spanac
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de vitel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.