Iepure cu sos de ardei copti

Azi iti arat cea mai buna modalitate de a gati Iepure cu sos de ardei copti

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 iepure, portionat in pulpe si cotlet
  • 1/2 lingurita de piper boabe
  • 2 frunze de dafin
  • 4-5 frunze de menta
  • 25 g unt
  • 3 catei de usturoi
  • sare grunjoasa dupa gust
  • Pentru sos ai nevoie de:
  • 4 ardei kapia
  • 1 ardei iute
  • 5 frunze de busuioc
  • 50 ml de ulei de masline
  • 400 g de rosii cuburi, la cutie
  • 150 g de masline fara samburi, taiate rondele
  • 1 lingurita de miere
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Stropeste bucatile de iepure cu putin ulei de masline, si asezoneaza-le cu sare grunjoasa. Zdrobeste 3 catei de usturoi. Pune-le in punga speciala impreuna cu usturoiul, frunzele de dafin, frunzele de menta, boabele de piper si untul.


A venit momentul sa videzi punga. Eu folosesc un Food Saver si sunt extrem de multumit de el. Umple Sous Vide Supreme cu apa pana la semn si seteaza-l pe temperatura de 65 de grade. Odata ce acesta a atins temperatura dorita, pune punga inauntru si pune capacul. Lasa totul la gatit cca 3 ore.


Intr-o tava cu hartie de copt pune ardeii Kapia, ardeiul iute si usturoiul. Stropeste-i cu putin ulei de masline si introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Scoate-i pe rand in functie de cat de repede s-au copt.Pune mai multe straturi de folie de plastic peste ardei si lasa-i cca 10 min. Vei vedea ca asa ii poti decoji cu mult mai multa usurinta.


Da la o parte cotoarele de la ardeii kapia, si inlatura semintele de la ardeiul iute. Pune-i apoi intr-un castron incapator , impreuna cu usturoiul, frunzele de busuioc si rosiile cuburi. Blendeaza totul cu ajutorul unui blender vertical. Toaca apoi maslinile marunt si amesteca-le peste. Pune sosul pe foc si lasa-l pana clocoteste putin si se leaga. Adauga apoi miere, amesteca putin si ia de pe foc. Potriveste de sare si piper, pune apoi mierea.


A venit momentul sa scoti bucatile de iepure din Sous Vide. Taie punga si scurge lichidul in exces. Priveste cat de fragede sunt bucatile de iepure. Strict optional, pentru o culoare mai frumoasa si un plus de gust, pune bucatile de iepure intr-o tava cu hartie de copt, stropeste-le cu putin ulei si lasa-le in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade, pentru cateva minute, pana se rumenesc. Serveste-le impreuna cu sosul. Avantajul acestui tip de gatire este ca pastreaza o textura frageda si suculenta timp indelungat. Gata cu carnea uscata ! 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar

Cand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...

Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise