Jambalaya

Jambalaya este o reteta culinara ce vine din America, este o mancare ce poate fi usor adaptata cu ingredientele pe care le aveti la indemana. Din unele puncte de vedere ne duce cu gandul la celebra paella.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Jambalaya

Ingrediente

  • Creveti
  • Orez (instant in cazul meu
  • care cere apa sau supa mai putina). Se recomanda orez cu bobul lung dar daca folositi orez normal tineti minte sa adaptati cantitatea de supa (broth) necesara. Eu am pus un cup jumate orez si un cup jumate supa.
  • Supa de pui sau de care aveti sau apa
  • in functie de cantitatea de orez
  • Ulei de masline sau vegetal
  • Tulpini de telina 2-3-4
  • 2 buc ceapa verde
  • Verdeata (de care preferati)
  • 4 Rosii
  • Frunze de dafin 3-4-5
  • Cayenne pepper
  • sare
  • Oregano
  • Ardei rosu sau verde
  • 1 Ardei iute
  • 1 ceapa
  • Piept de pui bucatele sau alt fel de carne
  • 1 bucata carnatz afumat (si iute in cazul meu )
  • 5- 6 catei usturoi
  • Sos de rosii
  • Ciuperci. Sunt multe ingrediente dar fiecare adapteaza.

Mod de preparare

1. Ciupercile se calesc in ulei de masline sau ulei vegetal apoi se pun deoparte.

2. Ceapa taiata si carnatul (sau sunca sau baconul) se calesc impreuna pana cand ceapa devine translucida si carnatul lasa din grasime. Peste se adauga ardeii si telina maruntite se lasa mai departe la calit.

3. Dupa aprox 5 min se adauga rosiile si carnea de pui (in cazul meu pieptul de pui era deja facut pe grill) si usturoiul.

4. Adaugati ciupercile si un pic de sos de rosii, orezul, supa de pui (sau apa), crevetii si frunzele de dafin. Crevetii se adauga odata cu orezul sau putin inainte, pentru ca se fac destul de repede iar daca sunt lasati prea mult se intaresc. Lasati totul impreuna la foc mic pana cand scade zeama si orezul e gata. Daca ati pus prea multa apa, puneti cratita la cuptor pana scade. Mancarea nu trebuie sa aibe multa zeama.

5. Aproape de sfarsit adaugati ceapa verde maruntita si patrunjelul sau verdeturile preferate.


Pofta buna! Reteta Jambalaya a fost propusa de aLAndala pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc