Lamb Curry, Jamaican Style

In Jamaica se prefera carnea de ied/capra mai mult decat mielul (pe langa pui) dar si mielul se consuma foarte mult. In acest stil de curry se face si

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Lamb Curry, Jamaican Style

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 Kg carne miel
  • taiata cubulete
  • 1 ceapa potrivita
  • taiata feliute
  • 2 fire ceapa verde
  • tocata marunt
  • 5 catei usturoi
  • pisati
  • 1 scotch bonnet/ardei iute
  • tocat marunt
  • 1 lingura ginger proaspat
  • razuit
  • 2 linguri curry pudra (mild)
  • 23 crengute cimbru proaspat
  • 1 lingura unt
  • 2 morcovi (mijlocii)
  • taiati rondele
  • 2 cartofi mari
  • taiati cuburi
  • sare
  • piper negru macinat

Mod de preparare

In Jamaica se prefera carnea de ied/capra mai mult decat mielul (pe langa pui) dar si mielul se consuma foarte mult. In acest stil de curry se face si carnea de ied/capra si puiul. Se serveste cu rice and peas pe care eu nu l-am facut de data asta; necesita mai mult timp asa ca am facut orezul simplu. Metoda de Preparare: -punem carnea taiata cuburi intr-un bol -adaugam ceapa, ceapa verde, curry, ginger, usturoi, scotch bonnet, cimbrul, sarea si piperul; -amestecam toate ingredientele bine (e bine sa purtati manusi; curry tinde sa pateze, daca nu va plac unghiile galbene ), acoperim cu folie si dam la rece timp de 8 ore pana la 24 de ore (intoarcem carnea odata, intre timp). -cu o lingura curatam marinata de pe carne si-o dam deoparte; -topim untul si prajim carnea putin pe toate partile; -adaugam marinata si lasam in continuare pentru vreo 5-6 minute; -turnam apa fierbinte doar cat sa acopere carnea, dam focul mai incet si lasam sa fiarba bine (depinde cat de tare este carnea - eu am gasit miel mai crud, s-a facut mai repede); -cam spre sfarsitul procesului (ultimele 30 minute) adaugam cartofii taiati cuburi si morcovii feliati -lasam sa fiarba si acestea bine; nu-i bai daca se topesc cartofii, important este ca, carnea sa cada de pe oase la sfarsit (atunci mielul e facut bine); -mancarica este gata si se serveste de preferinta cu orez. Reteta propusa de Rebella

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc