Lasagna cu carne tocata

Se toaca ceapa, se pune impreuna cu celelale ingrediente intr-o tigaie (cratita), inclusiv condimentele si se lasa sa fiarba 30-45 minute. Sosul: se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 cutie (500 gr.) cu rosii in bulion
  • 2-3 linguri bulion
  • 1-2 catei de usturoi
  • 700 gr. carne tocata
  • vegeta
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru
  • Pentru sos: 4 linguri margarina
  • 1 dl faina
  • 1 l lapte; cascaval ras

Mod de preparare

Se toaca ceapa, se pune impreuna cu celelale ingrediente intr-o tigaie (cratita), inclusiv condimentele si se lasa sa fiarba 30-45 minute.

Sosul: se topeste margarina, se stinge cu faina, se adauga incet laptele, se condimenteaza, se fierbe citeva minute. Sosul trebuie sa fie subtire pentru ca placile de aluat absorb mult lichid. Se unge o forma cu unt. Se pun, in ordine: sos Bechamel; lasagna; sos Bechamel plus sos de carne. Se repeta operatiunea de 3 ori.

Ultimul strat trebuie sa fie de sos. Se presara cascaval ras. Se coace la 225 grade C cam 25 minute cu forma acoperita cu folie de aluminiu si inca 15 minute fara folie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci