Limba de porc inabusita

Se pun limbile sa fiarba in apa rece, iar cand sunt gata se curata de pielita de deasupra si se taie felii groase de 2 cm. Se curata ceapa, se toaca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2-3 limbi de porc
  • 2 cepe
  • 1 paharel de vin alb
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de bulion de rosii
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pun limbile sa fiarba in apa rece, iar cand sunt gata se curata de pielita de deasupra si se taie felii groase de 2 cm.

Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste in ulei. Cand devine sticloasa, se adauga feliile de limba, sare, piper boabe si o lingura de bulion desfacut intr-o ceasca de apa rece. Se acopera cratita si se fierbe mancarea inabusit pana cand totul a fiert si sosul a scazut bine. Se ia cratita de pe foc, se rastoarna mancarea pe un platou, se inconjoara cu felii de cartofi fierti si stropiti cu putin unt, apoi se acopera cu verdeata tocata fin.

Mancarea se serveste calda.

Alte retete:

Chec pufos

Dulceata de gutui

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci