Mancaruri cu carne

Reteta Macaroane gratinate cu ragout

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Se curata legumele, se spala. Ceapa, usturoiul, morcovul si telina se taie marunt. Rosiile se curata de pielite si se taie cubulete. Patrunjelul ve

ingrediente

   1 ceapa rosie
   3 catei de usturoi
   1 morcov
   50g. telina (radacina)
   200g.rosii
   1 manunchi de patrunjel
   12-15 frunzulite de busuioc
   50g. slanina
   400g. carne de vita tocata
   1 lingura piure de rosii (pasta de rosii)
   1/2 lingurita oregano
   1 lingurita pasta de ardei
   1 conserva de rosii (400g.)
   Pentru sosul de cascaval: 1 lingura unt
   3
   5dl. lapte
   3 galbenuse
   1/2 lingurita nucsoara
   50g. cascaval ras
   Mai sunt necesare: 6+2 linguri ulei de masline
   400g. zucchini
   faina pentru presarat pe tava
   300g.macaroane
   50g.cascaval ras

mod de preparare

1. Se curata legumele, se spala. Ceapa, usturoiul, morcovul si telina se taie marunt. Rosiile se curata de pielite si se taie cubulete. Patrunjelul verde, oregano si busuiocul (se lasa cateva frunze pentru ornat) se toaca marunt.


2.Slanina se taie cubulete si se frige intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa si usturoiul, se calesc putin, apoi se pune carnea tocata si se lasa sa albeasca putin. Atunci, se adauga morcovul si telina, peste 2 minute, pasta de rosii, crema de ardei, oregano, rosiile din conserva cu suc cu tot si se fierb la foc mic, sub capac, amestecand din cand in cand, 45-60 minute. Dupa cca. 25 min. de fiert, se adauga rosiile proaspete si taiate cubulete, iar, inainte de a lua de pe foc, cand toate ingredientele sunt patrunse, se adauga patrunjelul si busuiocul tocate marunt.


3.Se prepara sosul de cascaval: in unt fierbinte se pune faina si laptele. Se fierb impreuna, dar, atentie, sa nu se faca cocoloase. Se lasa sa se tempereze, apoi se adauga galbenusele, sarea, piperul, nucsoara si 1/2 din cantitatea de cascaval ras.


4.Se spala dovlecelul-zucchini, se taie capetele acestuia, apoi se taie felii. Se sareaz pe ambele parti, se presara cu faina si se rumenesc in 6 linguri ulei de masline.


5.Se fierb pastele al dente in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu 2 linguri ulei de masline. Se preincalzeste cuptorul la 200*C.


6.Intr-un vas de Jena se pune o parte din macaroane (se impart in trei parti egale, la fel si sosul de cascaval si ragout-ul de carne si legume), se acopera cu ragout, apoi cu felii de zucchinisi sos de cascaval. Urmeaza o parte din macaroane, ragout si zucchini, sos de cascaval, se acopera cu restul de macaroane, sos de cascaval si se presara restul de cascaval ras.


7.Se rumeneste la cuptor 35-40 minute. Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa 10 minute, apoi se taie patrate si se serveste.
Se serveste taiata in patrate si insotita de un vin alb sec.
Incearca si Pulpe de pui dezosate cu legume la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane gratinate cu ragout" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.