1. Se curata legumele, se spala. Ceapa, usturoiul, morcovul si telina se taie marunt. Rosiile se curata de pielite si se taie cubulete. Patrunjelul ve
mod de preparare
1. Se curata legumele, se spala. Ceapa, usturoiul, morcovul si telina se taie marunt. Rosiile se curata de pielite si se taie cubulete. Patrunjelul verde, oregano si busuiocul (se lasa cateva frunze pentru ornat) se toaca marunt.
2.Slanina se taie cubulete si se frige intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa si usturoiul, se calesc putin, apoi se pune carnea tocata si se lasa sa albeasca putin. Atunci, se adauga morcovul si telina, peste 2 minute, pasta de rosii, crema de ardei, oregano, rosiile din conserva cu suc cu tot si se fierb la foc mic, sub capac, amestecand din cand in cand, 45-60 minute. Dupa cca. 25 min. de fiert, se adauga rosiile proaspete si taiate cubulete, iar, inainte de a lua de pe foc, cand toate ingredientele sunt patrunse, se adauga patrunjelul si busuiocul tocate marunt.
3.Se prepara sosul de cascaval: in unt fierbinte se pune faina si laptele. Se fierb impreuna, dar, atentie, sa nu se faca cocoloase. Se lasa sa se tempereze, apoi se adauga galbenusele, sarea, piperul, nucsoara si 1/2 din cantitatea de cascaval ras.
4.Se spala dovlecelul-zucchini, se taie capetele acestuia, apoi se taie felii. Se sareaz pe ambele parti, se presara cu faina si se rumenesc in 6 linguri ulei de masline.
5.Se fierb pastele al dente in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu 2 linguri ulei de masline. Se preincalzeste cuptorul la 200*C.
6.Intr-un vas de Jena se pune o parte din macaroane (se impart in trei parti egale, la fel si sosul de cascaval si ragout-ul de carne si legume), se acopera cu ragout, apoi cu felii de zucchinisi sos de cascaval. Urmeaza o parte din macaroane, ragout si zucchini, sos de cascaval, se acopera cu restul de macaroane, sos de cascaval si se presara restul de cascaval ras.
7.Se rumeneste la cuptor 35-40 minute. Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa 10 minute, apoi se taie patrate si se serveste.
Se serveste taiata in patrate si insotita de un vin alb sec.
Incearca si Tocanita de pui cu ardei copt
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane gratinate cu ragout" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe