Mancarea rece este, dupa cum ii sugereaza si numele o mancare...rece. Desi suna ciudat, este mult mai buna rece decat calda si va va deschide noi orizonturi asupra banalelor tocanite.
Se inabusa ceapa in ulei cu vin alb si sare. Cat sa sticleasca. Gazda a fiert pipotele separat, eu am pus carnea sa fiarba in mijlocul cepei, mai ales ca nu era grasa. Odata cu piperul. Totul cu capac, la foc mic de tot, din cand in cand am mai adaugat vin pana s-a inmuiat bine ceapa. Am pus apoi pasta ed rosii, foile de dafin si maslinele. Daca sunt sarate, le fierbeti separat.
Apoi numai se amesteca si se lasa la foc mic sa se separe uleiul.
Mancarea rece se serveste...rece, impreuna cu cateva felii de lamaie si/sau verdeata la alegere.
Reteta de mancare rece a fost propusa pe forumul Culinar.ro de BD.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii