Mancarea turceasca de berbecut cu legume este satioasa, delicioasa si surprinde prin explozia de arome.
MODUL DE PREPARARE
a)Carnea de berbecut se curata de pielite, se dezoseaza si se taie cuburi cam de trei cm;
b)Se pune uleiul la incins intr-o cratita mai mare, (eu o fac in tuci), se adauga carnea si se tine pe foc atat cat sa-si schimbe culoarea si sa-si lase zeama, dupa care punem capacul si o dam la cuptor 10-15 minute pana nu mai este zeama de carne si carnea capata culoarea carnii prajite;
c)In timp ce carnea e la cuptor, se curata si se taie legumele astfel:
-cartofii si dovleceii cuburi mari, ardeiul in 8 bucati, rosiile in sase,se taie si ardeiul iute rondele daca e verde, daca e uscat se rupe bucatele nu tocmai micute;
-ceapa se taie pestisori, usturoiul se toaca mare,lamaia se stoarce de zeama, in asa fel incat atunci cand scoatem carnea din cuptor sa fie toate gata, (va asigur ca ajunge timpul.)
d) Mai departe se scoate cratita cu carnea din cuptor cand s-a rumenit putin si apa din carne a scazut de tot, se pune la foc mic, se aduga ceapa se soteaza 2 minute, apoi usturoiul, fuga si ardeiul;
e)Se adauga rosiile, se inmoaie putin,se pune si bulionul, apoi cartofii, dovleceii, ardeiul iute, chimionul, foile de dafin,cimbrul, se potrioveste de sare, se pune si piperul, la urma ardeiul copt.
f) Se toarna 500 ml. apa, se pune zeama de lamaie si acoperita cu capac, se da oala la cuptor cam o ora, 160 grade temperatura, nu mai mult s-o luam la goana!
g) Se scoate mancarea de la cuptor, se potriveste de sare, daca mai e nevoie si se seveste calda.
Noi mancam mancarea turceasca de berbecut cu paine prajita frecata cu usturoi,turcii o servesc si cu ardei iute.
Reteta de mancare turceasca de berbecut cu legume a fost propusa pe forumul Culinar.ro de geladumi.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...
Chec "Zebra"Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii