Mancaruri cu carne

Reteta Mancare turceasca de berbecut cu legume

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Mancare de telina cu masline (Reteta Video)"
 
Mancarea turceasca de berbecut cu legume este satioasa, delicioasa si surprinde prin explozia de arome.

ingrediente

INGREDIENTE:
   pulpă de berbecut/miel cam 2kg cu tot cu os
   dezosat ramane 1
   200 kg carne
   2 dovlecei potriviti
   2 ardei graşi verzi
   4 ardei kapia roşii copti
   se poate si necopti
   caz in care ii tocam ca si pe cei galbeni/verzi
   2 ardei semiiuţi (piperone le spun eu la astia incovrigati semiiuţi)
   3 căţei de usturoi
   eu am pus o capatana micuta de la mine
   mai verde
   nu cumparat
   6-7 cartofi potriviti
   2 cepe mari
   4 roşii mari
   3 linguri bulion sau pasta de roşii
   ce avem prin casa
   2 frunze de dafin
   o lingură bună de cimbru uscat
   eu am pus si cimbru verde
   ca-mi place tare
   O lămâie mare
   4 linguri de ulei de masline
   o lingurita de chimion
   sare si piper dupa gust
   reglabil
   sa zicem
   o linguriţă rasă de fulgi de ardei iuti sau praf de chili

mod de preparare

MODUL DE PREPARARE

a)Carnea de berbecut se curata de pielite, se dezoseaza si se taie cuburi cam de trei cm;

b)Se pune uleiul la incins intr-o cratita mai mare, (eu o fac in tuci), se adauga carnea si se tine pe foc atat cat sa-si schimbe culoarea si sa-si lase zeama, dupa care punem capacul si o dam la cuptor 10-15 minute pana nu mai este zeama de carne si carnea capata culoarea carnii prajite;



c)In timp ce carnea e la cuptor, se curata si se taie legumele astfel:
-cartofii si dovleceii cuburi mari, ardeiul in 8 bucati, rosiile in sase,se taie si ardeiul iute rondele daca e verde, daca e uscat se rupe bucatele nu tocmai micute;
-ceapa se taie pestisori, usturoiul se toaca mare,lamaia se stoarce de zeama, in asa fel incat atunci cand scoatem carnea din cuptor sa fie toate gata, (va asigur ca ajunge timpul.)



d) Mai departe se scoate cratita cu carnea din cuptor cand s-a rumenit putin si apa din carne a scazut de tot, se pune la foc mic, se aduga ceapa se soteaza 2 minute, apoi usturoiul, fuga si ardeiul;



e)Se adauga rosiile, se inmoaie putin,se pune si bulionul, apoi cartofii, dovleceii, ardeiul iute, chimionul, foile de dafin,cimbrul, se potrioveste de sare, se pune si piperul, la urma ardeiul copt.



f) Se toarna 500 ml. apa, se pune zeama de lamaie si acoperita cu capac, se da oala la cuptor cam o ora, 160 grade temperatura, nu mai mult s-o luam la goana!

g) Se scoate mancarea de la cuptor, se potriveste de sare, daca mai e nevoie si se seveste calda.


Noi mancam mancarea turceasca de berbecut cu paine prajita frecata cu usturoi,turcii o servesc si cu ardei iute.



Reteta de mancare turceasca de berbecut cu legume a fost propusa pe forumul Culinar.ro de geladumi.

Incearca si Piept de pui cu ananas si ghimbir
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare turceasca de berbecut cu legume" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.