Mancaruri cu carne

Reteta Medalioane de vita cu zbarciogi si sos din vin

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
retete123 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Zbarciogii sunt primii bureti ce apar in paduri, si pot fi culesi in luna aprilie. merg perfect in tocanite, servite langa medalioane de vita.

ingrediente

   1 mana de frunze proaspete de cimbru 8 medalioane de vita a cate 85 g fiecare ulei de masline 2 maini de zbarciogi uscati sare de mare si piper negru proaspat macinat 2 hasme
   decojite sl tocate marunt 1 catel de usturoi
   decojit sl tocat marunt 1 pahar de vin Marsala 4 linguri de creme fraiche

mod de preparare

Puneti ciupercile uscate intr-un mic castron si turnati peste ele apa clocotita pana cand le acoperiti. Separat, tocati marunt jumatate din cimbru si amestecati-l cu putin ulei de masline. Frecati medalioanele de vita cu amestecul de cimbru si ulei si lasati-le 10 minute la marinat. Incingeti o tigaie mare de teflon, asezonati fripturile pe ambele parti cu sare si piper negru si frigeti-le aproximativ 2 minute pe fiecare parte. In acest interval, se vor rumeni usor si vor fi patrunse mediu, asa cum imi plac mie. Puteti sa le prajiti mai mult sau mai putin - dupa gust. Scoateti carnea din tigaie si asezati-o pe un platou. Va avea nevoie de 4-5 minute ca sa se raceasca, timp in care puteti pregati sosul. Micsorati focul, mai adaugati in tigaie putin ulei de masline si apoi puneti in ea hasmele, usturoiul si restul de cimbru. Dupa 1 minut, scurgeti de apa zbarciogii si aruncati-i in tigaie. Mie imi place sa las trei sferturi dintre ciuperci intregi, iar pe celelalte sa le toc marunt. Turnati vinul Marsala. Acesta poate face flama in tigaie (cam 20 de secunde), ceea ce e bine, asa ca nu va speriati. Va mirosi fantastic. Adaugati creme fraiche si toata zeama lasata de carne. Asezonati dupa gust. Sosul trebuie sa se lipeasca putin de lingura, dar diluati-l cu apa daca e prea gros.
Pentru fiecare persoana, portionati cate 2 medalioane, turnati deasupra sosul pregatit si serviti impreuna cu o garnitura gustoasa si satioasa, cum este piureul de cartofi sau cel de telina. E la fel de bun si cu legume inabusite sau risotto
Incearca si SPAGHETE BOLOGNEZE
Daca ti-a placut reteta noastra "Medalioane de vita cu zbarciogi si sos din vin" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.