Miel cu orez in stil persan

Pentru aceasta reteta persana aveti nevoie de carne de miel, mazare, orez, ceapa, usturoi, condimente, supa, stafide si ulei.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 gr mazare
  • 750 gr carne de miel
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri amestec de condimente:
  • chimen
  • cuisoare
  • cardamom
  • scortisoara
  • foi de dafin
  • menta
  • coriandru
  • ghimbir
  • sofran
  • 500 ml supa
  • 275 gr orez
  • 23 linguri stafide

Mod de preparare

Se pun la calit ceapa, usturoiul, tocate marunt. Se adauga carna, condimentele si se lasa la prajit 5 minute. Se toarna supa, se acopera cu un capac si se lasa la inabusit 50 de minute, dupa care se adauga orezul, mazarea si stafidele. Se mai toarna 250-300 ml apa si se lasa la fiert 20 de minute.


Mancarea se serveste calda.
Alte retete culinare:
Mancare de mazare
Tocanita de pui
Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc