Preparam mielul: Se pun coastele intr-un recipient nemetalic si se amesteca cu cimbrul, uleiul, coaja de lamaie, usturoiul si jumÄ
Preparam mielul:
Se pun coastele intr-un recipient nemetalic si se amesteca cu cimbrul, uleiul, coaja de lamaie, usturoiul si jumatate din cantitatea de oregano.
Se freaca carnea de miel cu amestecul si se lasa la marinat pentru cel putin 30 de minute dar pana la 24 de ore.
Pentru sos,
Tocam fin tulpinile de patrunjel. Se incinge o tigaie termorezistenta sau o cratita mai mare cu o lingura de ulei. Se adauga usturoiul si patrunjelul tocat si se lasa cca. 1 minut, sa se inmoaie. Se adauga rosiile si restul de
oregano si se fierb 5 minute pana se formeaza un sos,
Se incinge cuptorul.
Crusta se prepara intr-un bol din restul de frunze de
patrunjel, feta, coaja de lamaie, oregano si bucatelele de paine.
Cand se pregateste mielul, se lasa mare parte din marinata pe came, se asezoneaza bine cu sare si piper boabe proaspat macinat si se preseaza amestecul pentru
crusta pe o singura parte a fiecarei bucati de carne. Se asaza cotletele in sos, cu partea cu crusta in sus. Se presara firele de cimbru de la marinata peste carne si sos si se stropeste cu putin ulei de masline. Se lasa mielul la rumenit in sos, neacoperit, timp de 20 de minute Se lasa sa se racoreasca aprox.10 minute, acoperit lejer, astfel incat crusta sa nu se inmoaie, apoi se taie carnea
pentru a se separa fiecare cotlet. Se servesc cu pilaful cu ceapa in unt, cu verdeturi si zeama de lamaie.
Se decoreaza cu cimbru.
Alte retete de Pasti :
Friptura de miel coroana
Drob de miel
Pulpa de miel la cuptor
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii