Mancaruri cu carne

Reteta Miel in crusta de feta

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
ushordegatit postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Preparam mielul:
Se pun coastele intr-un recipient nemetalic si se amesteca cu cimbrul, uleiul, coaja de lamaie, usturoiul si jumÄ

ingrediente

   7/ 8 cotlete de miel cu coaste taiate in doua
   crengute de cimbru
   1 lingura ulei de masline extra virgin
   coaja de la o jumatate de lamaie
   2 catei de usturoi
   zdrobiti
   Pentru sos
   20g de patrunjel
   1 catel mare sau 2 medii de usturoi
   zdrobiti
   400g de rosii cireasa din conserva
   1 lingurita de oregano uscat
   Pentru crusta
   50g de branza feta
   sfaramata marunt
   coaja de la o jumatate de lamaie
   un praf de oregano uscat
   jumatate de felie uscata

mod de preparare

Preparam mielul:


Se pun coastele intr-un recipient nemetalic si se amesteca cu cimbrul, uleiul, coaja de lamaie, usturoiul si jumatate din cantitatea de oregano.


Se freaca carnea de miel cu amestecul si se lasa la marinat pentru cel putin 30 de minute dar pana la 24 de ore.





Pentru sos,


Tocam fin tulpinile de patrunjel. Se incinge o tigaie termorezistenta sau o cratita mai mare cu o lingura de ulei. Se adauga usturoiul si patrunjelul tocat si se lasa cca. 1 minut, sa se inmoaie. Se adauga rosiile si restul de


oregano si se fierb 5 minute pana se formeaza un sos,


Se incinge cuptorul.


Crusta se prepara intr-un bol din restul de frunze de


patrunjel, feta, coaja de lamaie, oregano si bucatelele de paine.





Cand se pregateste mielul, se lasa mare parte din marinata pe came, se asezoneaza bine cu sare si piper boabe proaspat macinat si se preseaza amestecul pentru


crusta pe o singura parte a fiecarei bucati de carne. Se asaza cotletele in sos, cu partea cu crusta in sus. Se presara firele de cimbru de la marinata peste carne si sos si se stropeste cu putin ulei de masline. Se lasa mielul la rumenit in sos, neacoperit, timp de 20 de minute Se lasa sa se racoreasca aprox.10 minute, acoperit lejer, astfel incat crusta sa nu se inmoaie, apoi se taie carnea


pentru a se separa fiecare cotlet. Se servesc cu pilaful cu ceapa in unt, cu verdeturi si zeama de lamaie.
Se decoreaza cu cimbru.





Alte retete de Pasti :


Friptura de miel coroana


Drob de miel


Pulpa de miel la cuptor
Incearca si Gutui cu carne de porc
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel in crusta de feta" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.