Mancaruri cu carne

Reteta Muschiulet in crusta de piper mozaic

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:20m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Muschiulet de porc cu sos teriyaki la slow-cooker - Reteta-Video"
 
Miezul de paine se rupe bucatele si se introduce in blender/robot pana ies firmituri.
Untul se freaca bine cu un praf de sare pana se inmoaie (si se s

ingrediente

   un muschiulet de porc (400 gr)
   unt gras - 75 gr
   usturoi - o capatana + 3 catei
   miezul de la 1/4 de franzela alba (cam 50-75 gr)
   piper mozaic boabe - o lingurita cu varf
   sunca cu putina grasime sau bacon - 3-4 feliute
   2 crengute de rozmarin + 3-4 de cimbru
   sare dupa gust
   o bucata de folie alimentara

mod de preparare

Miezul de paine se rupe bucatele si se introduce in blender/robot pana ies firmituri.


Untul se freaca bine cu un praf de sare pana se inmoaie (si se scurge excesul de apa, daca e cazul).


Rozmarinul si cimbrul se toaca marunt, se zdrobesc 2 catei de usturoi si se macina/zdrobeste piperul mozaic. Se adauga peste unt si se amesteca bine.


Se adauga firmiturile de paine (eventual mai gustati si de sare) si se amesteca bine pana iese o pasta mai grosuta.


Se intinde o bucata de folie de plastic si se intinde pasta pe ea, intr-un dreptunghi de lungimea muschiului si cam de 3 ori latimea lui. (operatiunea se realizeaza cu succes cu dosul lingurii de lemn, cu un sucitor sau un cutit). Stratul trebuie sa fie cam de 2mm.


Se introduce apoi la frigider sa se intareasca. (in 15-20 min deja s-a intarit)





Muschiuletul de porc se spala, se condimenteaza cu sare si piper si se taie un buzunar orizontal.


Buzunarul (condimentat si el) se umple cu feliile de sunca/bacon (decupate cat sa incapa perfect), un catel de usturoi taiat feliute subtiri si cateva frunzulite de rozmarin si cimbru.


Se prind marginile cu scobitori (sa nu fuga umplutura) si se pune intr-o tigaie cu ulei incins, impreuna cu capatana de usturoi taiata pe jumatate si cateva crengute de cimbru si rozmarin.


Dupa ce se rumeneste (cam 20 min, intors pe toate partile) se scoate pe o farfurie si se lasa 15 min sa se raceasca.





Apoi, se pune in tava si se inveleste cu pasta de la frigider, indepartand usor folia. Operatiunea trebuie facuta repejor, ca se topeste untul.


Se introduce in cuptorul incins pana se intareste pasta de deasupra (cam 20-30 min, depinde si de cuptor)
Pofta buna!





Reteta Muschiulet in crusta de piper mozaic a fost propusa de Alina_Blue pe forum culinar.ro





Alte retete cu muschiulet de porc gasiti aici:


Cotlet de porc cu legume si sos de lamaie,


Rulade de porc,


Muschi de porc a la Jamie
Incearca si Tocanita de ciuperci cu carne de porc
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet in crusta de piper mozaic" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.