Miezul de paine se rupe bucatele si se introduce in blender/robot pana ies firmituri. Untul se freaca bine cu un praf de sare pana se inmoaie (si se s
Miezul de paine se rupe bucatele si se introduce in blender/robot pana ies firmituri.
Untul se freaca bine cu un praf de sare pana se inmoaie (si se scurge excesul de apa, daca e cazul).
Rozmarinul si cimbrul se toaca marunt, se zdrobesc 2 catei de usturoi si se macina/zdrobeste piperul mozaic. Se adauga peste unt si se amesteca bine.
Se adauga firmiturile de paine (eventual mai gustati si de sare) si se amesteca bine pana iese o pasta mai grosuta.
Se intinde o bucata de folie de plastic si se intinde pasta pe ea, intr-un dreptunghi de lungimea muschiului si cam de 3 ori latimea lui. (operatiunea se realizeaza cu succes cu dosul lingurii de lemn, cu un sucitor sau un cutit). Stratul trebuie sa fie cam de 2mm.
Se introduce apoi la frigider sa se intareasca. (in 15-20 min deja s-a intarit)
Muschiuletul de porc se spala, se condimenteaza cu sare si piper si se taie un buzunar orizontal.
Buzunarul (condimentat si el) se umple cu feliile de sunca/bacon (decupate cat sa incapa perfect), un catel de usturoi taiat feliute subtiri si cateva frunzulite de rozmarin si cimbru.
Se prind marginile cu scobitori (sa nu fuga umplutura) si se pune intr-o tigaie cu ulei incins, impreuna cu capatana de usturoi taiata pe jumatate si cateva crengute de cimbru si rozmarin.
Dupa ce se rumeneste (cam 20 min, intors pe toate partile) se scoate pe o farfurie si se lasa 15 min sa se raceasca.
Apoi, se pune in tava si se inveleste cu pasta de la frigider, indepartand usor folia. Operatiunea trebuie facuta repejor, ca se topeste untul.
Se introduce in cuptorul incins pana se intareste pasta de deasupra (cam 20-30 min, depinde si de cuptor)
Pofta buna!
Reteta Muschiulet in crusta de piper mozaic a fost propusa de Alina_Blue pe forum culinar.ro
Alte retete cu muschiulet de porc gasiti aici:
Cotlet de porc cu legume si sos de lamaie,
Rulade de porc,
Muschi de porc a la Jamie
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postMelcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...
Melcisori cu nuca si gem de maceseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAm cumparat un rulou de genul asta de la o patiserie si fetitei mele i-a placut tare mult, asa ca nu am scapat pana cand nu...
Rulouri hot-dogReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii