Picior de porc umplut cu jambon si carne tocata

O rulada excelenta pentru Craciun

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
225 minute
Complexitate
ridicata
Picior de porc umplut cu jambon si carne tocata

Ingrediente

  • 1 picior de porc
  • 500 gr carne tocata slaba
  • 200 gr jambon de porc
  • 200 gr bacon afumat
  • 1 lingura boia dulce afumata
  • 4 catei de usturoi
  • Sare
  • piper
  • 2 pahare vin alb
  • 2 crengute rozmarin

Mod de preparare

Se opareste piciorul de porc si se indeparteaza continutul (oasele, carnea, etc. ) pastrandu-se pielea ( eu am rugat macelarul sa il curete ) obtinand in final un tub.

Se toaca jambonul si baconul afumat si se amesteca cu carnea tocata.

La amestecul de carne tocata se adauga usturoiul maruntit, boiaua afumata, piper proaspat macinat si sare.

Cu amestecul obtinut umplem piciorul de porc, il modelam sub forma unui rulou, iar la final ii coasem capatul.

Se asaza intr-o tava pe pat de rozmarin si se stropeste cu vin alb.

Se tine la cuptor pe treapta cea mai mica, minim 3 ore tava acoperita cu folie, apoi se inlatura folia si se mai tine la cuptor inca 30-45 de minute ca sa prinda o crusta frumosa.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura de post, cu suc de rosii
3
Dulciuri

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Muffins cu lime si ciocolata alba
4
Prajituri

Muffins cu lime si ciocolata alba

Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...

Muffins cu lime si ciocolata alba
Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz
5
Mancaruri cu legume

Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz

Ardeii umpluti cu ciuperci sunt gustosi si extrem de simplu de preparat. Mai contin rosii, fulgi de ovaz, boia, sare si piper.

Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz
Parteneri
Brownie cu crema de branza
Bucataras.RO

Brownie cu crema de branza

Este o "prajtura frageda si lipicioasa, cremoasa, ti se sfarama in mana si ti se lipeste de cerul gurii", exact cum este...

Brownie cu crema de branza
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga