Piept de porc cu sos de piper

Pentru aceasta mancare aveti nevoie de piept de porc, condimente, ulei, usturoi, cimbru, rosii, vin alb, fasole verde, o lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr piept de porc
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei
  • 4-5 catei usturoi
  • cimbru verde
  • 4 rosii
  • 50 ml vin alb
  • Pentru garnitura:
  • 500 gr fasole verde
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Pieptul de porc cu sos de piper este gustos si hranitor. Pentru preparatea acestei retete cu carne de porc se cresteaza pipetul de porc, apoi se spala si se lasa la scurs. Separat, se curata usturoiul, se marunteste si se amesteca cu vinul dulce. uleiul, sarea si piperul. Se oparesc 2 rosii, se decojesc si se taie cubulete. Se adauga in sos. Dupa ce se condimenteaza totul, se adauga peste pieptul de porc. Se adauga frunze de cimbru si se introduce in cuptor la 220 grade. Se stropeste cu sosul din tava din cand in cand. Se opareste fasolea in apa cu sare, apoi se scoate si se lasa la racit. Se amesteca cu ulei si zeama de lamaie, se condimenteaza si se serveste cu pipetul de porc.


Pieptul de porc cu sos de piper se serveste cald, presarata cu cimbru.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc