Piept de pui cu bacon si gorgonzola

Se taie fasii pipetul de pui, se sareaza, se pipereaza si se inveleste fiecare bucata in bacon. Se fixeaza cu scobitori. Se pun 2-3 linguri de ulei de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Piept de pui cu bacon si gorgonzola

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 10-12 feliide bacon
  • 100g gorgonzola
  • 1 lingura unt
  • 3-4 linguri smantana
  • 100 g branza topita
  • rosii cherry
  • busuioc
  • 1 lingurita amidon (optional)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie fasii pipetul de pui, se sareaza, se pipereaza si se inveleste fiecare bucata in bacon. Se fixeaza cu scobitori. Se pun 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si se prajeste pieptul de pui pe ambele parti pana se rumeneste baconul. Intre timp se topeste untul intr-o cratita, se adauga smantana, branza topita (eu am folosit branza topita la baton) si gorgonzola taiata bucatele si se fierbe la foc mic pana se topeste gorgonzola.

Se poate adauga o lingurita de amidon daca doriti sa fie putin mai gros sosul. Se adauga piper si sare daca mai este nevoie. Pieptul de pui de aseaza intr-un vas termorezistent dupa ce s-au scos scobitorile si se adauga sosul, busuioc si rosii cherry. Se pune la cuptor pana se inmoaie rosiile si se rumeneste la suprafata.


Se serveste cald si cu piure de cartofi.
Reteta Piept de pui cu bacon si gorgonzola a fost propusa de anielarobu pe forum culinar.ro
Alte retete cu piept de pui gasiti aici:
Piept de curca umplut cu ciuperci ,
Ruladele din pulpe de pui,
Rulouri de pui pane la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata