Piept de pui in sos de rosii si usturoi servit cu mamaliguta

Retete dietetice

Portii
8
Timp pregatire
600 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie
Piept de pui in sos de rosii si usturoi servit cu mamaliguta

Ingrediente

  • Piept de pui in sos de rosii si usturoi:
  • 2 piepti de pui (1,2 kg)
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 7 linguri ulei
  • 500 ml apa
  • 1 conserva de 400 g de rosii intregi, fara piele
  • cateva boabe de piper negru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguta de busuioc verde
  • o crenguta de rozmarin verde
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lingura de zahar
  • 3 fire de patrunjel verde
  • Mamaliga:
  • 2 l apa
  • 4 linguri ulei
  • doua lingurite sare
  • 450 g malai

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie cubulete, se spala si se da cu sare. Se pune ulei intr-un wok, se adauga carnea, apoi aceasta se presara cu boiaua de ardei, se adauga 300 ml apa si se lasa sa fiarba, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand scade toata apa. Se lasa carnea sa se prajeasca putin, dupa care rosiile din conserva se dau prin robotul de bucatarie pentru a se obtine o pasta. Aceasta se adauga peste carne impreuna cu piperul, foaia de dafin, busuiocul, rozmarinul si 200 ml apa si se mai lasa la fiert, pana cand sosul se leaga. Se opreste focul, se adauga zaharul (doar daca rosiile au fost acrisoare) si se lasa mancarea sa se racoreasca putin, apoi se adauga usturoiul curatat de foi, spalat si pisat si patrunjelul verde spalat si tocat. 

Apa, uleiul si sarea se pun intr-un tuci la foc. Inainte ca apa sa atinga punctul de fierbere, se adauga, in ploaie, malaiul si se amesteca energic cu un tel. Se lasa sa clocoteasca in continuare la foc mic, amestecand din cand in cand. Este gata atunci cand mamaliga se desprinde de pe peretii vasului. Se rastoarna intr-un vas umezit cu apa rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu mere

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Piure de cartofi cu spanac si leurda

Piure de cartofi cu spanac si leurda

Din categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...

Piure de cartofi cu spanac si leurda
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustar

Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustar

Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...

Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustar
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
2
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
3
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
4
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Guguluf aperitiv
Bucataras.RO

Guguluf aperitiv

Un aperitiv delicios cu ce aveți prin frigider ;)

Guguluf aperitiv
Placinta cu branza proaspata de vaci
Gustos.RO

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Flan cu Lapte Condensat Indulcit
ReteteCulinare.RO

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit