Piftie clasica de porc

Piftia clasica de porc este o mancare specifica sezonului rece si este delicioasa, mai ales daca se serveste cu salata de hrean si sfecla rosie sau doar cu mustar.

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa
Piftie clasica de porc

Ingrediente

  • Lista ingrediente:
  • jumatate de cap de porc (spalat
  • curatat
  • parlit si dat cu sare)
  • 1 lingura de sare
  • 2 capatani de usturoi
  • apa

Mod de preparare

Mod de preparare:
Capul de porc se parleste, se spala si se sareaza (se tine la sarat o noapte). Apoi se pune la fiert (se acopera cu apa, cat sa acopere capatana). Se lasa la foc moderat pana ce carnea se desprinde de pe os, apoi se da la rece.
Se scot oasele, carnea se taie in cubulete, partea foarte grasa se indeparteaza si se asaza intr-o tava. Se face un mujdei din 2 capatani de usturoi, se piseaza marunt. Cu mudejul obtinut se amesteca carnea. Cand zeama s-a racit (in care a fiert capatana), se strecoara si se umple tava. Se acopera si se lasa la rece, unde va sta mai mult timp.



Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro


Piftia clasica de porc se serveste rece, cu mustar sau salata de sfecla rosie si hrean.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc