Pui cu dovleac si cartofi

Puiul copt cu dovleac si cartofi este o mancare de toamna consistenta si aromata, ce poate fi pregatita atat pentru cina cat si pentru pranz. Dovleacul dulce se potriveste perfect cu cartofii si cu carnea de pui condimentata.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Pui cu dovleac si cartofi

Ingrediente

  • 1 ceapa rosie
  • - 4 ciocanele de pui
  • - 1 lingurita oregano
  • - 1 lingurita patrunjel
  • - 2 catei usturoi
  • - ½ lingurita otet de mere
  • - 1/2 dovleac
  • - 6 cartofi

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta de mancare puteti folosi orice fel de carne, nu doar pui. Incingem putin ulei de masline intr-o tigaie ce poate fi apoi pusa la cuptor. Adaugam ceapa tocata si o calim pana se inmoaie. Adaugam carnea de pui pe care am condimentat-o cu sare si piper, mai adaugam putin ulei daca e cazul. Adaugam putina apa, otetul, patrunjelul, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust. Prajim putin pana scade apa.

Adaugam dovleacul taiat pe lung si cartofii taiati sferturi si cateva ramuri de rozmarin daca doriti. Acoperim vasul cu un capac si dam la cuptor pentru 30 de minute. Apoi scoatem capacul si mai lasam 10 minute.


Puiul cu dovleac si cartofi se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci