Mancaruri cu carne

Reteta Pui cu mere la cuptor in marinata asiatica

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pulpe de pui cu legume si bere"
 
Am luat un pui dolofan pentru rotisor cam de 1.4 kg.
Intr-un castronel de circa 250- 300 ml am facut marinata. Trei catei mari de usturoi pisati bine

ingrediente

   1 Pui
   1 ceapa
   2 ardei kapia
   2 ardei iuti
   2 mere
   vin
   sare
   piper
   boia dulce
   boia iute
   Marinata: 3 catei usturoi
   zahar brun
   sare
   1 pahar vin alb
   1/2 pahar sos soia
   amestec de condimente (coriandru
   nucsoara
   piper verde
   rosu
   alb
   chilli
   ghimbir proaspat)
   2 limete

mod de preparare

Am luat un pui dolofan pentru rotisor cam de 1.4 kg.


Intr-un castronel de circa 250- 300 ml am facut marinata. Trei catei mari de usturoi pisati bine, i-am frecat cu zahar brun si sare pana s-au facut pasta. I-am imbatat cu un pahar de vin alb, o jumatate de pahar de sos de soia si un amestec de condimente (pulberi) ce contineau: coriandru, nucsoara, piper verde, rosu, alb, chilli, cardamon, ghimbir proaspat, ras marunt si am stors bine doua limete.


Am introdus puiul la loc in punga cea stramta in care l-am cumparat, dupa ce in prealabil l-am curatat constiincios de cotoare.


Am largit costumul puiului la gat si am turnat marinata-aromata intre pielea cu 2 randuri de grasime si carnita. Am introdus si coada ingusta a unei lingurite cu maner lung avand grija sa ajunga marinata in cele mai indepartate cotloane. Restul l-am turnat pe langa pui in punga stramta. Deci marinare dubla din exterior si din interior. Cantitatea de circa o cana mare, a fost suficienta si am inchis punga la loc cu un paper clip.


L-am lasat la rece in camara 2 ore.


Cand sa-l pun in tava, i-am introdus o ceapa in "guler" pentru a evidentia "palnia" prin care l-am infuzat cu capital asiatic. Am taiat in bucati mari o ceapa si doi ardei Kapia. Am mai pus in tava 2 ardei moderati de iuti, am taiat felii doua mere curatate de cotor.


Am "stors" bine puiul de marinata, si l-am asezonat cu sare, boia (dulce si iute) si condimentele ce le-am folosit si la marinata.


Cateva felii de mere un sfert de ceapa, o jumatate de ardei, un catel de usturoi si o frunza mare de telina le-am introdus in cavitatea abominabila, restul legumelor le-am plast sub si pe langa pui.


Am facut focul la cuptor si concomitent am bagat puiul la cuptor cu microunde 20 de minute pe maxim ca sa pornesc coacearea in intreaga masa a carnii .


L-am bagat apoi in cuptorul de la aragaz cu focul dat la jumatate.


Dupa jumatate de ora l-am intors pe partea celalta in lacul de grasime pe care a l-a lasat. Eu nu am pus nimic in tava, doar jumatate din marinata dulce-sarat-acrisoara.


Dupa inca un sfert de ceas l-am scos am turnat peste el circa 50-75 ml de vinisor am stins cuptorul si l-am lasat sa se raceasca inca o jumatate de ora.
Pofta buna!





Reteta Pui cu mere la cuptor in marinata asiatica a fost propusa de Shef de gara pe forum culinar.ro





Alte retete de pui gasiti aici:


Pui la cuptor cu miere de albine ,


Pui la cuptor cu sos de smintina ,


Rata/Pui la cuptor
Incearca si Miel cu tarhon si lamiie
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu mere la cuptor in marinata asiatica" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.