Pui cu orez la ceaun

Preparam in ceaun o baza de tocanita in mod obisnuit. Adaugam puiul taiat bucati si il amestecam cu orez, adaugam atata apa cat sa fie suficienta pe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui intreg
  • jumatate de ceapa rosie
  • 1 ardei
  • 1 rosie
  • Sare
  • boia
  • piper
  • 200 g orez

Mod de preparare

Preparam in ceaun o baza de tocanita in mod obisnuit.

Adaugam puiul taiat bucati si il amestecam cu orez, adaugam atata apa cat sa fie suficienta pentru fierberea ingredientelor pana devin moi.

Presaram cu frunze de patrunjel. Punem la foc si din acest moment nu mai amestecam.

Daca am procedat cum trebuie si consistenta orezului este potrivita, luam de pe foc si lasam sa se raceasca 15 minute, pentru ca aromele sa se intrepatrunda, astfel vom obtine o senzatie culinara deosebita.

Servim cu salata de castraveti proaspeti sau murati.

Alte retete culinare recomandate

Tocanita de ficat

Tocanita de pui

Tocana cu legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci