Pui cu usturoi la cuptor

Pui cu usturoi la cuptor este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta de pui aveti nevoie de un pui intreg si o capatana de usturoi.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pui cu usturoi la cuptor

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • pudra de usturoi
  • sare
  • piper
  • crengute de cimbru uscate si proaspete
  • apa

Mod de preparare

Pui cu usturoi la cuptor este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta de pui aveti nevoie de un pui intreg si de usturoi.

Puiul bine spalat se usuca cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Ceapa si usturoiul curatate si taiate bucati mari se pun in interiorul puiului. Se maseaza bine puiul cu sare, piper si pudra de usturoi. Puteti face si o pasta din unt cu aceste mirodenii si asa masati puiul.
In interior puteti sa mai puneti si niste crengute de cimbru, iar daca va place mult cu usturoi mai indesati pe sub piele niste catei.
Daca nu aveti un suport ca in imagine puteti face si pe sticla. Atata doar atunci sa umpleti pe jumatate sticla cu apa. In tava se toarna cam o cana de apa. Cu aceasta mai stropiti puiul din cand in cand sa nu se usuce.
Puiul cu usturoi se tine cam o ora si jumatate in cuptor


Pui cu usturoi la cuptor se serveste cu cartofi aurii sau cu salata.
Seringa pentru condimentat de la Kitchen Shop e perfecta pentru aceasta reteta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc