Pui indian Tikka Masala

Puiul indian Tikka Masala este o reteta exotica si cu toate astea, nepretentioasa, dar daca va trebui sa impresionati, este o buna cale de a o face.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Pui indian Tikka Masala

Ingrediente

  •  
  • Ingrediente:
  • - 4 file piept de pui
  • - 150 ml iaurt
  • - 1 catel usturoi zdrobit
  • - 1 bucata de ghimbir de cca 2
  • 5 cm
  • curatat de coaja si dat prin razatoarea mica
  • - 1 lingurita chili
  • - 1 lingura boabe de coriandru macinate
  • - 2-3 linguri zeama de Lime
  • - orez fiert pentru garnitura
  • - cateva feli de Lime pentru ornat
  •  
  • Pentru sosul Masala
  • - 20g unt
  • - 3 linguri ulei de floarea-soarelui
  • - 1 ceapa medie tocata fin
  • - 1 ardei iute verde tocat foarte marunt (eu nu am folosit pentru ca au mancat si copiii)
  • - 1 lingurita Garam Masala
  • - 150ml smantana
  • - sare
  • - piper negru macinat
  • - 3 linguri frunze de coriandru tocate
  •  
  •  

Mod de preparare

As vrea pentru inceput sa dau reteta pentru a prepara condimentul GARAM MASALA, ingredient folosit foarte des in bucataria indiana.
Pentru a prepara Garam Masala, prajiti intr-o tigaie uscata, fara adaus de grasime:

- 1/4 cana de seminte de coriandru, timp de 1-2 minute,

apoi repetati operatia cu

- 2 linguri chimen,

- 1 ligura ardei iute rosu,

- 2 lingurite cardamom macinat,

- 2 rulouri de scortisoara rupte bucati mici si

- 1 lingurita cuisoare.

Toate pe rand.

Dupa prajala, puneti-le intr-o rasnita pentru piper si macinati-le. 
Radeti o nuscoara deasupra, amestecati bine si pastrati Masala intr-un recipient bine inchis.

Preparare:
Taiati fiecare piept de pui in trei bucati, apoi crestati fiecare bucata de 2-3 ori.

Amestecati iaurtul, usturoiul, ghimbirul, pudra de chilii, coriandrul macinat si zeama de Lime,
apoi amestecati cu carnea compozitia obtinuta si tineti carnea la marinat in frigider, de pe o zi pe alta.
Scoateti carnea din marinata si asezati-o intr-o tava unsa cu putin ulei.
Tineti puiul in cuptorul preincalzit pana ce carnea este moale si capata o usoara crusta aurie.

Cat timp sta carnea in cuptor, incalzit untul si uleiul intr-o tigaie. Caliti ceapa timp de 5 minute.

Adaugati ardeiul tocat si lingurita de Garam Masala.

Dupa cateva secunde amestecati in tigaie smantana si marinata in care a stat puiul, apoi lasati totul pe foc cca 1 minut, amestecand continuu.

Adaugati bucatile de pui din cuptor si amestecati bine inca un minut.

Potriviti la gust cu sare si piper.


Serviti puiul la cuptor Tikka Masala alaturi de orez sau alte garnituri.

Reteta Pui indian Tikka Masala a fost propusa de Gabriela Cara pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Varza dulce cu carnati afumati
Bucataras.RO

Varza dulce cu carnati afumati

Noi preferam mancarea de varza proaspata pe care o acrim in timpul pregatirii, pe cea acrita de toamna o folosim pentru sarmale.

Varza dulce cu carnati afumati
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!