Pui indian Tikka Masala

Puiul indian Tikka Masala este o reteta exotica si cu toate astea, nepretentioasa, dar daca va trebui sa impresionati, este o buna cale de a o face.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Pui indian Tikka Masala

Ingrediente

  •  
  • Ingrediente:
  • - 4 file piept de pui
  • - 150 ml iaurt
  • - 1 catel usturoi zdrobit
  • - 1 bucata de ghimbir de cca 2
  • 5 cm
  • curatat de coaja si dat prin razatoarea mica
  • - 1 lingurita chili
  • - 1 lingura boabe de coriandru macinate
  • - 2-3 linguri zeama de Lime
  • - orez fiert pentru garnitura
  • - cateva feli de Lime pentru ornat
  •  
  • Pentru sosul Masala
  • - 20g unt
  • - 3 linguri ulei de floarea-soarelui
  • - 1 ceapa medie tocata fin
  • - 1 ardei iute verde tocat foarte marunt (eu nu am folosit pentru ca au mancat si copiii)
  • - 1 lingurita Garam Masala
  • - 150ml smantana
  • - sare
  • - piper negru macinat
  • - 3 linguri frunze de coriandru tocate
  •  
  •  

Mod de preparare

As vrea pentru inceput sa dau reteta pentru a prepara condimentul GARAM MASALA, ingredient folosit foarte des in bucataria indiana.
Pentru a prepara Garam Masala, prajiti intr-o tigaie uscata, fara adaus de grasime:

- 1/4 cana de seminte de coriandru, timp de 1-2 minute,

apoi repetati operatia cu

- 2 linguri chimen,

- 1 ligura ardei iute rosu,

- 2 lingurite cardamom macinat,

- 2 rulouri de scortisoara rupte bucati mici si

- 1 lingurita cuisoare.

Toate pe rand.

Dupa prajala, puneti-le intr-o rasnita pentru piper si macinati-le. 
Radeti o nuscoara deasupra, amestecati bine si pastrati Masala intr-un recipient bine inchis.

Preparare:
Taiati fiecare piept de pui in trei bucati, apoi crestati fiecare bucata de 2-3 ori.

Amestecati iaurtul, usturoiul, ghimbirul, pudra de chilii, coriandrul macinat si zeama de Lime,
apoi amestecati cu carnea compozitia obtinuta si tineti carnea la marinat in frigider, de pe o zi pe alta.
Scoateti carnea din marinata si asezati-o intr-o tava unsa cu putin ulei.
Tineti puiul in cuptorul preincalzit pana ce carnea este moale si capata o usoara crusta aurie.

Cat timp sta carnea in cuptor, incalzit untul si uleiul intr-o tigaie. Caliti ceapa timp de 5 minute.

Adaugati ardeiul tocat si lingurita de Garam Masala.

Dupa cateva secunde amestecati in tigaie smantana si marinata in care a stat puiul, apoi lasati totul pe foc cca 1 minut, amestecand continuu.

Adaugati bucatile de pui din cuptor si amestecati bine inca un minut.

Potriviti la gust cu sare si piper.


Serviti puiul la cuptor Tikka Masala alaturi de orez sau alte garnituri.

Reteta Pui indian Tikka Masala a fost propusa de Gabriela Cara pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci