Mancaruri cu carne

Reteta Pui indian Tikka Masala

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Lipie Libaneza cu omleta si sunca de pui"
 
Puiul indian Tikka Masala este o reteta exotica si cu toate astea, nepretentioasa, dar daca va trebui sa impresionati, este o buna cale de a o face.

ingrediente

    
Ingrediente:
   4 file piept de pui
   150 ml iaurt
   1 catel usturoi zdrobit
   1 bucata de ghimbir de cca 2
   5 cm
   curatat de coaja si dat prin razatoarea mica
   1 lingurita chili
   1 lingura boabe de coriandru macinate
   2-3 linguri zeama de Lime
   orez fiert pentru garnitura
   cateva feli de Lime pentru ornat
    
   Pentru sosul Masala
   20g unt
   3 linguri ulei de floarea-soarelui
   1 ceapa medie tocata fin
   1 ardei iute verde tocat foarte marunt (eu nu am folosit pentru ca au mancat si copiii)
   1 lingurita Garam Masala
   150ml smantana
   sare
   piper negru macinat
   3 linguri frunze de coriandru tocate
    
    

mod de preparare

As vrea pentru inceput sa dau reteta pentru a prepara condimentul GARAM MASALA, ingredient folosit foarte des in bucataria indiana.
Pentru a prepara Garam Masala, prajiti intr-o tigaie uscata, fara adaus de grasime:




- 1/4 cana de seminte de coriandru, timp de 1-2 minute,




apoi repetati operatia cu




- 2 linguri chimen,




- 1 ligura ardei iute rosu,




- 2 lingurite cardamom macinat,




- 2 rulouri de scortisoara rupte bucati mici si




- 1 lingurita cuisoare.




Toate pe rand.




Dupa prajala, puneti-le intr-o rasnita pentru piper si macinati-le. 
Radeti o nuscoara deasupra, amestecati bine si pastrati Masala intr-un recipient bine inchis.




Preparare:
Taiati fiecare piept de pui in trei bucati, apoi crestati fiecare bucata de 2-3 ori.




Amestecati iaurtul, usturoiul, ghimbirul, pudra de chilii, coriandrul macinat si zeama de Lime,
apoi amestecati cu carnea compozitia obtinuta si tineti carnea la marinat in frigider, de pe o zi pe alta.
Scoateti carnea din marinata si asezati-o intr-o tava unsa cu putin ulei.
Tineti puiul in cuptorul preincalzit pana ce carnea este moale si capata o usoara crusta aurie.




Cat timp sta carnea in cuptor, incalzit untul si uleiul intr-o tigaie. Caliti ceapa timp de 5 minute.




Adaugati ardeiul tocat si lingurita de Garam Masala.




Dupa cateva secunde amestecati in tigaie smantana si marinata in care a stat puiul, apoi lasati totul pe foc cca 1 minut, amestecand continuu.




Adaugati bucatile de pui din cuptor si amestecati bine inca un minut.




Potriviti la gust cu sare si piper.


Serviti puiul la cuptor Tikka Masala alaturi de orez sau alte garnituri.




Reteta Pui indian Tikka Masala a fost propusa de Gabriela Cara pe forum culinar.

Incearca si Saslik
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui indian Tikka Masala" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.