Pui Marengo

Se curata puiul si se spala, apoi se taie bucati care se prajesc in ulei incins. Se scoate carnea pe o farfurie, iar in uleiul ramas se prajesc felii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 250 gr ciuperci
  • usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 franzela mica
  • 1 lingura de unt
  • 4 rosii decojite

Mod de preparare

Se curata puiul si se spala, apoi se taie bucati care se prajesc in ulei incins. Se scoate carnea pe o farfurie, iar in uleiul ramas se prajesc felii de franzela taiate subtiri.

Ciupercile se spala si se taie felii subtiri, se pun cu unt intr-o oala emailata si se lasa la foc mic un sfert de ora. Cand s-au inmuiat, se adauga un pahar de vin alb, usturoi taiat felii subtiri si patru rosii decojite si taiate felii. Sosul obtinut se fierbe pe foc mic o jumatate de ora, se sareaza dupa gust, se mai clocoteste zece minute si se ia de pe foc. Bucatile de pui se asaza pe un platou impreuna cu maruntaiele prajite in ulei, se inconjoara cu felii de franzela si se acopera cu sosul de ciuperci.
Mancarea se serveste fierbinte. Se servesc bucati de carne, felii de franzela si sos de ciuperci in cantitati egale, fara alta garnitura.

Alte retete care contin carne:

Tocanita din carne de vita cu cartofi

Tocanita de pipote cu inimi

Lasagna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc