Pui Teriyaki

Pui Teriyaki este o delicioasa mancare cu carne. Teriyaki denumeste de fapt un stil de gatit specific bucatariei japoneze.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pui Teriyaki

Ingrediente

  • 1 kg de pulpe de pui
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat ras sau pudra
  • 1/3 cana de sos de soia
  • 2 linguri de miere
  • 2 catei de usturoi
  • pisati
  • 1 lingura de ceapa
  • taiata foarte marunt
  • 1/2 cana de apa

Mod de preparare

Pui Teriyaki este o delicioasa mancare cu carne. Teriyaki denumeste de fapt un stil de gatit specific bucatariei japoneze. Se amesteca toate ingredientele pentru sos.
Se curata pulpele de pui si se adauga in sos, se pun intr-o punga sau intr-o cutie inchisa ermetic.
Prefer pungile fiindca din cand in cand mai trebuie intoarsa,ca sa patrunda sosul peste tot.
Se lasa la frigider peste noapte.
A doua zi se puna in tava si se coace la cuptor cam 1 ora. Din cand in cand se pune din sos pe deasupra.
E excelent si la gratar


Pui Teriyaki se serveste cald, cu orez simplu.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc