Reteta rata la cuptor este o mancare eleganta si potrivita pentru meniurile de sarbatoare. Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de: pulpa de rata, margarina, miere.
Pentru a prepara pulpa de rata la gratar se curata carnea si se inteapa cu furculita din loc in loc si se pune cu margarina. Carnea se aseaza pe un gratar, deasupra unei tavi in care se scurge grasimea topita in timpul coptului.
Se pune in cuptorul incins si se lasa 60 de minute. Intre timp, se intoarce carnea si se scurge grasimea din tava. Din grasime combiata cu miere iese un sos pentru friptura de rasa delicios. Cu el se unge carnea de mai multe ori, pana in momentul in care este rumenita.
Se serveste cu felii de ridichi.
Alte retete recomandate:
Rata la cuptor
Rata salbatica cu masline
Rata salbatica cu portocale
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii