Este o reteta mai deosebita, dar foarte gustoasa. Este o reteta perfecta pentru aceasta perioada a anului cand castanele snt numai bune de consumat
Carnea am spalat-o in apa rece si am curatat-o bine. Intr-un castron am pus 2 lingurite sos de soia, putina pudra de ghimbir si putin piper proaspat rasnit. Le-am amestecat si am pus pulpele. Le-am amestecat bine astfel incat sa fie sos pe fiecare pulpa, pe toata suprafata.
Le-am lasat deoparte.
Intr-o tigaie, pe foc mic, am pus 2 linguri ulei si ceapa taiata, am lasat la calit 2 minute. Am adaugat ardeiul taiat cubulete si pulpele de pui. Lasam la foc mic pentru 5 minute, dupa care am adaugat vinul alb.
Acoperim cu un capac si in ultimele 10 minute de gatire am adaugat castanele coapte, decojite si taiate si rosia taiata cuburi.
Am mai lasat la foc pentru 10 minute.
Serviti cu piure de cartofi.
Castanele le-am copt cu o seara inainte. Inainte sa le pun in tava, le-am spalat bine si apoi s-au odihnit cam o jumate de ora in apa, la inmuiat, am schimbat apa si le-am mai lasat sa mai stea cam 10 minute. Direct din apa le-am luat si le-am crestat cu un cutit bine ascutit si cu grija sa nu ma tai. Le-am asezat in tava si apoi tava am pus-o in cuptorul incins la 200 grade C, pentru 30 minute. In acest timp, le-am mai scuturat din cand in cand. Pentru mine castanele coapte sunt un deliciu si nu ma satur de ele. Stau cu castronul cu castane coapte in brate, desfac si mananc.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaBibilica sau piche cum i se mai spune in Moldova,este de marimea unei gaini si se gaseste des prin curtile oamenilor de la...
Ciorba de bibilicaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii