Pulpe de pui cu usturoi

Pentru pulpe de pui cu usturoi spălaţi şi curăţaţi puiul. Tăiaţi-l în bucăţi, dacă e cazul. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în bucăţi mărişoare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pulpe de pui cu usturoi

Ingrediente

  • 6 pulpe de pui (sau un pui întreg
  • porţionat)
  • 1
  • 5 kilograme de cartofi
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 lingură rasă boia de ardei dulce
  • 1 linguriţă boia de ardei iute (opţional)
  • 1 linguriţă rasă enibahar măcinat
  • 1 linguriţă rasă chimion măcinat
  • 5 linguri ulei
  • 3 foi de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru pulpe de pui cu usturoi:
1. Spălaţi şi curăţaţi puiul. Tăiaţi-l în bucăţi, dacă e cazul.
2. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în bucăţi mărişoare. Păstraţi cartofii în apă rece pentru a preveni înnegrirea.
3. Puneţi carnea la fiert într-o oală cu apă împreună cu foile de dafin.
4. Încingeţi cuptorul la 180 de grade (foc mediu).
5. Fierbeţi carnea aproximativ 10-15 minute, spumind des. Scopul nu este de a găti propriu zis carnea ci de a elimina sângele.
6. Scoateţi carnea din apa în care a fiert.
7. Curăţaţi usturoiul şi faceţi din el un mujdei împreună cu uleiul, sare şi piper.
8. Amestecaţi mujdeiul cu boia de ardei dulce şi iute, enibahar şi chimion.


Pulpele de pui la cuptor cu cartofi şi usturoi se serveşte fierbinte, cu lipii şi salate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci