Rasol din cap de vitel

Se alege un cap de vitel tinar. Se lasa sa stea in apa rece pina ce se scoate tot singele. Se pune la fiert capul intreg sau numai o parte din cap, fa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cap de vitel
  • zarzavat de supa
  • usturoi

Mod de preparare

Se alege un cap de vitel tinar. Se lasa sa stea in apa rece pina ce se scoate tot singele. Se pune la fiert capul intreg sau numai o parte din cap, fara creier, in apa rece mai multa, astfel incitsa fie bine acoperit, deoarece partile ce ramin afara din apa se inegresc. Dupa un clocot, se adauga sarea si zarzavatul, ca la supa, si se lasa sa fiarba in clocote mici 2-3 ore. Carnea bine fiarta se desprinde de pe oase, se asaza pe o farfurie si se serveste calda in zeama ei cu mujdei de usturoi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci