Rata marinata cu legume

Pentru marinata: Pieptul de rata se taie fasii mari. Fasiile se ung cu curry si se presara cu oregano, busuioc si cimbru, dupa gust. Se pun intr-o far

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 piept de rata
  • 250-300 ml vin spumant sec
  • curry
  • oregano
  • busuioc
  • cimbru
  • usturoi
  • 1 ardei gras de dimensiuni medii
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov mic
  • 1 cartof
  • ulei
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Pentru marinata:

Pieptul de rata se taie fasii mari. Fasiile se ung cu curry si se presara cu oregano, busuioc si cimbru, dupa gust. Se pun intr-o farfurie adanca si se toarna vinul spumant sec deasupra. Se mai adauga si cativa catei de usturoi (2-3) taiati felii mari.

Se lasa la marinat 2-3 ore.

Preparare:

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga fasiile de rata, scurse, impreuna cu ardeiul, ceapa, morcovul si cartoful - taiate felii subtiri (julien). Pieptul de rata se prajeste bine si cand se rumeneste se adauga si sosul de la marinata. Se mai lasa cateva minute (2-3) pe foc mic, sa fiarba.
Se serveste cu orez alb.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori