Se taie din cotlet suvite de 4-5 mm grosime si lungi de 15-20 cm, care sa aibe si putina grasime, foarte subtirecel mult 2 mm. Se pune la bait facut d
Se taie din cotlet suvite de 4-5 mm grosime si lungi de 15-20 cm, care sa aibe si putina grasime, foarte subtirecel mult 2 mm. Se pune la bait facut din vin alb sec 150 ml, 5-6 catei de usturoi pisati, piper boabe, cimbru, si se da la rece circa o jumatate de ora. Se scoate de la bait si se pune pe fata fara gresime pasta de mici facutsa sul cat s-o cuprinda cotletul pe care in coasem cu grija sa nu piarda suc la fript.
Se pune pe gratar cu jar nu prea iute si se intoarce mereu, cu pas mic mereu in aceiasi directie,fara ca grasimea sa se arda prea tare. Se frige circa 25-30 minute ca sa fie patrunsa si pasta.
Se poate face si in folie de aluminiu numai ca de frige 45-50 min la foc mai iute. Cand se merge la iarba verde operatiunea se face de acasa si fiecare rulou se unge cu ulei si cu mujdei.
Se taie in rondele gorase de circa 1-1,5 cm grosime dupa care se scoate ata.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zaharPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii